Kobe (6j.) speelt IQ Circuit!

IQ Circuit was zo’n Smartgame dat meteen Kobe zijn aandacht trok. Maar we moesten hem gelijk geven: die gouden lijnen zien er wel heel gaaf uit! Al bij de eerste opdracht viel wel op dat IQ Circuit één van de moeilijkere Smartgames uit de reeks is. Wat het spel nog interessanter maakt is dat de opdrachten in elke categorie plots op een heel andere manier werken en daarbij ook behoorlijk uitdagender worden. Als je weet dat er bovendien ook 5 categorieën zijn, kan je al raden dat IQ Circuit inderdaad één van de meer uitdagende Smartgames is!

Bij de Starters-opgaven leer je aandacht hebben voor de kleine details in de opgave. Je ziet bepaalde blokken liggen en moet – naar goede gewoonte – de rest bijpuzzelen. Tegen de tijd dat je dit aardig onder de knie hebt zit je bij de Juniors, waar je enkel nog maar vormen en punten kan zien, de lijnen zal je nu helemaal zelf moeten zoeken/bedenken! In het Expert-niveau krijg je opnieuw volledige circuits te zien, maar geen énkele vorm meer, waardoor het niveau alweer stijgt. In de Master-opgaven zie je een combinatie van alle voorgaande opdrachten, om als Wizard te eindigen met enkel wat stippen. Wie had er zin in een uitdaging?

Kobe begon vol enthousiasme en ging met een groeimindset aan de slag om opdracht na opdracht af te werken. In vergelijking met andere Smartgames geraakte hij deze keer echter niet heel ver, waardoor het spelletje even aan de kant ging. Maar net dat is de kracht van zo’n Smartgame: binnenkort haalt hij het ongetwijfeld weer uit om zijn vorige records te kunnen verbreken!

IQ Circuit - SmartGames

IQ CIRCUIT, Smartgames, 120 opdrachten, vanaf 8 jaar