Kobe en Matteo spelen Kraken Attack!

Als LOKI met een nieuwe titel komt staan wij alvast op de eerste rij. We openen de doos met hoge verwachtingen want LOKI staat altijd garant voor veel kwaliteit. En zélfs met die verwachtingen werden we overstelpt door een wauw-gevoel: wat een mooi en kleurrijk spelmateriaal! Het lijkt even alsof ze de spelregels vergaten toe te voegen, maar die bleken onder de inlay te steken.

Kraken Attack! is een coöperatief spel, wat wilt zeggen dat we dus samen tégen het spel spelen. We spelen deze keer tegen de Kraken en zijn verschillende tentakels, want die hebben het op ons schip gemunt. Elke beurt komen die tentakels dichter en dichter bij ons schip. Hoe verder het spel vordert, hoe sneller ze gevaarlijk worden. Elke speler heeft een stapel actie-kaarten, waarvan je er telkens twee onmiddellijk ter beschikking hebt. Je zal beredeneerd moeten te werk gaan bij elke beslissing: welke tentakel wil je terugdringen en welke gevolgen heeft dat? Of wil je toch eerst je schip repareren?

Kraken Attack is een spel met ietwat complexere spelregels dan de meeste kinderspellen. Wat ons betreft is dit een absoluut top spel: je hebt (als ouder én als kind) het gevoel om een degelijk spel te spelen. Voldoende diepgang, spanning, keuzes en strategische mogelijkheden. Wat het helemaal afmaakt zijn de mogelijkheden om het niveau aan te passen. Het kan vereenvoudigd worden voor jongere spelers én er zijn opties om de moeilijkheidsgraad op te krikken voor ervaren spelers. Een spel naar ons hart!

Kraken Attack!Kraken Attack!, LOKI, 20 min., 1-4 spelers, vanaf 7 jaar