Kobe (6j.) speelt Lemur Tails

Lemur Tails is een spelletje uit de reeks van Jolly Dutch. Een jonge, Nederlandse uitgever dat toegankelijke maar leuke spelletjes op de markt brengt. Sinds kort zijn ze ook in Belgische winkels verkrijgbaar. Wij ontdekten de reeks met Lemur Tails, een spel dat er vooral heel erg leuk uit ziet. Het is bedoeld voor twee spelers, onderling proberen jullie de ‘langste kortste staart’ voor jullie lemuren te maken.

De spelregels zijn simpel: voor een correcte staart moet je zwart en wit afwisselen en ervoor zorgen dat de getallen op de kaarten mekaar opvolgen. Tijdens je beurt kan je slechts 2 verschillende soorten acties doen, maar door ze slim te combineren kan je oneindig veel acties blijven uitvoeren. Dat is heel erg leuk wanneer alles goed gaat, maar soms heb je ook gewoon brute pech met de kaarten die je op hand krijgt en dan is het best frustrerend als je je medespeler zo’n mega combo ziet maken.

Lemur Tails is een heel laagdrempelig en snel kaartspelletje, waarbij je enerzijds strategisch probeert te combineren en anderzijds een grote geluksfactor hebt. Hierdoor is Lemur Tails niet meteen ons type van spel.

Lemur Tails kaartspel doosje 3D

Lemur Tails, Asmodee (Jolly Dutch), 2 spelers, 10 min., vanaf 8 jaar