Ongeveer een jaar geleden testte Kobe Maximaal. In ons artikel schreven we toen al hoe de maaltafels zijn aandacht trokken en hoe fijn het is om die op een speelse manier onder de knie te krijgen. Dit jaar namen we “Maximaal Deeltafels” onder de loep.

Een blik door de spelregels toont je al gauw dat het spelidee hetzelfde gebleven is. De spelregels zijn identiek aan Maximaal, waarbij de maaltafels uiteraard vervangen zijn door de deeltafels. De kaarten hebben deze keer andere diersoorten en leuke pastelkleurtjes gekregen. Ook hier heb je dezelfde voordelen: je kan het spelletje aanpassen aan de deeltafels die je al geleerd hebt, waardoor zowel ‘beginnelingen’ als ‘gevorderden’ plezier kunnen beleven aan het spel. Fouten maken is niet erg, want dan gaat het kaartje onder je stapel en komt het later terug: uit fouten kan je leren! Het nadeel is voor ons dat je ook nu niet beloond wordt door moeilijkere deeltafels op te lossen. De speler met het meeste geluk wint en niet de beste rekenaar, maar leren doet natuurlijk iedereen!

Toen Kobe de tafels leerde viel het ons op hoe groot het aanbod aan ‘maaltafel-spelletjes’ is en hoe weinig je eigenlijk kan vinden over de deeltafels. Maximaal Deeltafels is een gat in de markt, een absolute must-have voor elke klas en elke familie!

Maximaal Deeltafels