Kobe (6j.) speelt Rocódromo

Rocódromo is een spelletje over muurklimmen, een thema dat voor gezelschapsspelletjes nog maar zelden (of zelfs nooit?) gekozen wordt. Wat het nog indrukwekkender maakt is dat we er ook effectief een 3D klimmuur bij krijgen waar onze mannetjes letterlijk naar boven moeten klimmen. En dat allemaal uit karton gemaakt!

Tijdens je spelbeurt kan je kiezen uit twee acties: klimtouwen verzamelen of klimmen. Touwen verzamelen gaat gepaard met enkele simpele regels, waarbij je enkel de kleinste touw per kleur kan nemen tenzij je betaalt met karabijnen. Om te klimmen kan je maximaal 3 touwen inzetten. Daarvoor moet je niet alleen kunnen inschatten hoe hoog je met dat type touw geraakt, maar ook opletten dat het kleur van dat touw overeenstemt met het gebied waar je naartoe klimt. Rocódromo is een spelletje waarmee je enerzijds moet plannen en anderzijds afstanden zal inschatten.

Het basisspel heeft een simpele klimmuur, ideaal om de basisprincipes van het spel onder de knie te krijgen. Daarna is er een geavanceerde versie waarbij de klimmuur meer levels krijgt en indrukwekkender wordt.

Wij vonden het spel best indrukwekkend om op te zetten, maar hadden wel wat problemen met de spelersfiches. Die vielen er bij de minste beweging uit, zelfs als er enkel volwassenen meespeelden. Aangezien het verdere spelmechanisme ook niet helemaal op ons lijf geschreven stond werd Rocódromo hier thuis niet de grootste hit. Bovendien was er qua moeilijkheid voor ons niet veel verschil tussen het basisspel en de geavanceerde versie.

Rocódromo, Geronimo Games, 2-4 spelers, 10 min., vanaf 10 jaar