Kobe speelt Ticket to Ride: mijn eerste reis

Ticket to Ride is een fenomeen in de bordspelwereld. Een wereldwijde en goedverkopende klassieker waar al een tiental uitbreidingen en varianten van verschenen zijn.

Een hele tijd geleden verscheen zo ook ‘Mijn eerste reis’, of voor wie de Amerikaanse landkaart zoekt: ‘My First Journey’. In deze junior-variant maken kinderen voor het eerst kennis met het leukste treinenspel ter wereld. Hun opdracht? Als eerste 6 treinroutes aanleggen.

Net als in het originele spel kan je tijdens je beurt kiezen uit twee mogelijke acties: treinkaarten verzamelen of een route claimen. Je zal namelijk eerste voldoende treinkaarten moeten verzamelen vooraleer je een route kan claimen door er jouw treintjes neer te zetten. Wat deze junior-variant speciaal maakt zijn de afbeeldingen: de kindjes hoeven de stad/plaatsnaam dus niet te kunnen lezen en zijn toch in staat om zelfstandig te kijken welke plaatsen ze moeten verbinden om hun bestemmingstickets te kunnen voltooien.

Van zodra ze de opdracht van hun ticket (vb. van stad A naar stad B) voltooid hebben ontvangen ze een nieuw ticket. De speler die als eerste 6 tickets heeft voltooid, wint het spel.

Als Ticket to Ride-fans was het bijzonder leuk dat Kobe nu kon meespelen. Door de kleine veranderingen (o.a. de puntentelling die wegvalt) is het spel een stuk eenvoudiger dan het origineel, maar geeft het tegelijkertijd een mooi beeld van wat Ticket to Ride inhoudt. Bovendien heb je als ouder niet het gevoel dat je een kinderspel speelt, en kan het zeker ook voor oudere kinderen nog leuk zijn om samen mee te spelen. Ook als je als ouder nog geen ervaring hebt met Ticket to Ride spellen is dit de perfécte instap om samen met je jonge kinderen kennis te maken met de topspellen van deze tijd.

Kobe was in de wolken met dit ‘treinenspel’. Het heeft dan ook alles om leuk te zijn: zoeken naar dezelfde afbeeldingen, kaarten verzamelen in verschillende kleuren, een heleboel leuke treintjes die je op het bord kan plaatsen en een duidelijk doel voor ogen. Volledig anders dan eender welk ander spelletje dat ze al kennen, en bovendien ook uitdagend en kleurrijk. Een must-have voor elke jonge spel- en treinliefhebber!

bol.com | Ticket to Ride Mijn Eerste Reis - Bordspel | GamesTicket to Ride: Mijn Eerste Reis, Asmodee, 2 tot 4 spelers, 45 min., vanaf 6 jaar