Visjes Vangen was de allereerste titel in Kobes prille gezelschapsspelen-kast (de kinderspellen die we al in bezit hadden tellen we voor het gemak even niet mee). De kleurrijke doos, maar vooral de kleurrijke inhoud sprak meteen tot zijn verbeelding.

Stap 1: Gezelschapsspelletjes spelen we aan de tafel; dus we nemen er alvast een tafeltje met bijpassend stoeltje bij.

De kartonnen plaatjes met bijhorende speeltjes laten we voor Kobe nog even links liggen, daar heeft hij nog niets aan. Laat ons beginnen met het leren vangen van die mooie kleurrijke vissen in een doos die – helemaal passend – op een mini aquarium lijkt. De eerste keer diende die hengel vooral als lasso, maar als je dat houten blokje eenmaal in je gezicht krijgt besef je al snel dat je het beter op een andere manier aanpakt. De keer daarna ging het al meteen stukken beter. Met volle concentratie houdt hij zijn hendeltje rustig in het aquarium, met het geduld van een ervaren visser. Enfin, dat geduld neem je best met een korrel zout. Eén ding is zeker: zijn eerste spelletje is meteen een mega hit ten huize Spellenmolen!

kobevisjesvangen

Kobe (13 mnd) speelt Visjes Vangen

Eens hij het vissen helemaal onder de knie heeft halen we de dobbelsteen erbij.

Rustig dobbelen lukt al een beetje, maar dan is het uiteraard de bedoeling om de vis te vangen in de kleur dat je dobbelsteen aangeeft. Dat vergt nog wat oefening. Maar hey, hij is dan ook nog maar nét over de helft van de aangeraden leeftijd (2+) hé!

Als hij wat groter wordt maken we er pas echt een spel van: als je er in slaagt de juiste vis te vangen verdien je het bijhorende speeltje. De speler die als eerste zijn speelkaart vol heeft wint het spel.

Visjes Vangen

Visjes Vangen, Haba, 1-4 spelers, 5-15 minuten, vanaf 2 jaar