Kobe (5j.) speelt Willem Wiebeltoren

Willem Wiebeltoren is voorlopig het laatste spelletje in ‘de gele reeks’ van White Goblin Games. Deze keer krijgen we 13 grote kaarten en een hoopje houten boomstamfiches. De bedoeling is alvast duidelijk: we gaan een (wiebel)toren bouwen!

Om dat te doen moeten alle spelers samenwerken. Slagen jullie er in om 12 verdiepingen hoog te bouwen? Dan winnen jullie samen het spel! Dat klinkt eenvoudiger dan het is want er zijn uiteraard enkele bouwvoorschriften waar je je aan moet houden. Op elke bouwkaart staan 4 velden voor boomstammen, maar het is de bovenste kaart van de trekstapel die zal bepalen wélke twee velden je moet gebruiken. Je mag de bouwkaarten in alle richtingen draaien vooraleer je ze bovenop je toren legt. Daarmee probeer je niet alleen de huidige toren in evenwicht te houden maar ook alvast te redeneren op welke plaatsen de volgende boomstamfiches geplaatst moeten worden.

Willem Wiebeltoren is een spel voor oudere kleuters met een vaste hand. Het is niet zo eenvoudig als het klinkt en dat kan wel eens frustrerend werken. Wij zijn er samen met Kobe niet in geslaagd om 12 verdiepingen hoog te bouwen. Je wilt uiteraard elke keer beter en hoger bouwen waardoor het spel wel een zekere herspeelbaarheid heeft, maar ook alleen is het ons (als volwassene) nog niet gelukt.

bol.com | Willem Wiebeltoren (Gele reeks) | Games
Willem Wiebeltoren, White Goblin Games, 1-4 spelers, 15min., vanaf 5 jaar