Onze school ging nog een weekje verder in thema lente. Via pre-teaching welteverstaan. Ook deze keer wilden we het schoolwerk graag aanvullen met een leuke variatie aan spelletjes, zonder daarbij exact hetzelfde als vorige week te doen. De letter-oefeningetjes vormden onze inspiratie voor deze letter-challenge: we gaan op zoek naar spellen die beginnen met de letters L, E, N, T (E) !

Letter-challenge Lente 1

Lucky Langhals, Leo, Eendjesdans en Tsuro rond de stapel spellen

We kwamen tot een verzameling van 19 spelletjes binnen de leeftijdscategorie 2 tot 6 jaar. Oud en nieuw, leuk en minder leuk. De highlights van deze week:

Een onvergetelijk moment was ongetwijfeld Kobe z’n eerste keer Tsuro. Een ongelofelijk verslavend, eenvoudig en abstract spelletje waar je probeert om jouw draakje zo lang mogelijk op het speelbord te houden. Zo’n 5 jaar geleden speelden we dit spel – met Kobe in de buik – nog samen met zijn overgrootmoeder. Het was één van haar favoriete spelletjes dat ze opnieuw bleef spelen tot iedereen aan tafel er genoeg van had. Ze zou ongelofelijk trots zijn moest ze zien dat haar oudste achterkleinzoon nu net zo enthousiast is over dit spelletje.

Ongeveer net zolang geleden ontdekten we Tactic Elastic, een kinderspel met rekkertjes dat al een paar jaar stof staat te vangen op de zolder. Voor de gelegenheid mocht het even naar beneden komen. Kobe oordeelde eerlijk: het was leuk om eens te proberen, maar het mag terug naar boven. Ook Too Too Catch en El Capitan kregen een rechtstreeks ticket naar de zolder.

Ticket to Ride (mijn eerste reis) daarentegen, blijft één van z’n favoriete spelletjes. Ook al zal het door de lange speelduur geen 5 keer na mekaar op tafel komen. Een beetje afwisseling vindt hij wel leuk, en daar zijn Tulum, Tiny Park en Little Battle dan weer ideaal voor. Stuk voor stuk échte top-spelletjes, dat werd deze week nog maar eens duidelijk. Dit soort spelletjes samen spelen is puur genieten.

De grootste verbazing was er deze week voor Eendjesdans van Goliath, dit bekende spelletje had Matteo duidelijk nog niet eerder ontdekt. Toen we op de knop drukten en het spel begon te draaien keek hij alsof het de eerste keer ooit was dat hij een spel zag bewegen. Zijn blik was goud waard en hij vond het nog echt leuk ook! En zo zie je maar hoe smaken kunnen verschillen, want Kobe vond er vroeger maar niks aan.

Foto’s van alle individuele spelletjes vinden jullie op onze Facebook-pagina, maar hier alvast de lijst van alle gespeelde spellen:

Letter-challenge LENTELeo (6+) – 999 Games
Li La Lawaai (5+) – White Goblin Games
Little Battle (5+) – LOKI
Little Cooperation (2,5+) – DJECO
Lucky Langhals (3+) – HABA

Eerste Boomgaard (2+) – HABA
Eendjesdans (3+) – Goliath
El Capitan (6+) – Gigamic

Naar bed (2+) – HABA

Teddy’s Kleuren en Vormen (2+) – HABA
Tiny Park (5+) – HABA
Timmy macht Urlaub (4+) – Pegasus Spiele
Titus Tentakel (4+) – HABA
Too Too Catch (4+) – Logis
Tulum (5+) – DJECO
Tutti Frutti (4+) – Gigamic
Tactic Elastic (5+) – Art of Games
Ticket to Ride (6+) – Days Of Wonder/Asmodee
Tsuro (8+) – Calliope Games