Spelbeschrijving

In dit spel probeer je zoveel mogelijk kaarten voor je uit te leggen. Elke kaart die voor je ligt levert aan het einde van het spel pluspunten op, elke handkaart is een minpunt. Als je aan de beurt bent mag je een willekeurig aantal kaarten afleggen van dezelfde waarde. Wanneer je hetzelfde aantal kaarten maar met een hogere waarde aflegt dan één van je tegenstanders, dan mag je kiezen:

– Of je neemt die kaarten van je tegenstander en je tegenstander neemt hetzelfde aantal nieuwe kaarten
– Of je neemt de kaarten niet, dan moet je tegenstander zijn kaarten zelf terug op hand nemen OF deze op de aflegstapel leggen en hetzelfde aantal nieuwe kaarten nemen.
Kaarten die je op deze manier hebt verworven kan je in een volgende beurt misschien in een grotere combinatie afleggen.

Het spel eindigt als de stapel op is of als één van de spelers geen handkaarten meer heeft.

 

Onze mening

Een eerste keer dat je Linko! speelt is het erg verwarrend. Het lijkt nogal nutteloos om kaarten van elkaar af te nemen, tot je je eigen kaarten bij een tegenstander ziet terugkomen in een grotere combinatie.

Aangezien het zo’n kort spel is wordt er al snel gezegd ‘nog een keertje!’, en dan wordt het best verslavend. De hoge kaarten zijn vaak goed omdat de tegenstander geen hogere waarde kan afleggen, maar als je veel kleine getallen kan leggen (vb. 6 tweeën) zijn ze ook erg moeilijk te verslaan. (dan moet je tegenstander al 6 drieeën of hoger kunnen afleggen)

Conclusie: Dit is een korte filler dat hier wellicht nog vaak op tafel zal komen! 8/10

Linko!

Auteur: Michael Kiesling & Wolfgang Kramer
Uitgeverij: Ravensburger
Speelduur: ± 15 min.
Aantal spelers: 2 – 5
Vanaf 10 jaar