Spelbeschrijving

Lucky CakeEen verjaardagstaart spreekt tot ieders verbazing. In Lucky Cake gaan we de kaarsjes op de taart zetten, de winnaar mag bovendien een poging wagen om alles uit te blazen!

De doos vormt de basis van de taart, alle onderdelen van de kaarsjes worden willekeurig verdeeld onder de spelers. Als je aan de beurt bent dan dobbel je de kleuren dobbelsteen. Heb je een onderdeel in de kleur die je net gerold hebt? Dan heb je geluk en mag je dat onderdeel op de taart plaatsen. De doos geeft mooi aan waar de gekleurde kaarsjes moeten komen te staan, nadat er twee gekleurde onderdelen op elkaar staan mag er ook een vlammetje op. Spelers met gele speelstukken (= vlammetjes) kunnen vanaf nu ook dat gele stuk inzetten als ze geel gedobbeld hebben!

De speler die er als eerste in slaagt om al zijn speelstukken op de taart te plaatsen wint het spel en mag straks alle kaarsjes uitblazen. Maar eerst: oogjes toe, eventjes doen alsof je nog slaapt… De andere spelers bouwen de taart volledig op en maken de winnaar dan zachtjes wakker om alle kaarsjes uit te blazen!

Onze mening

De spelletjes van LOGIS waren ons vorig jaar erg goed bevallen, ook nu komen ze weer met een driedimensionaal spel voor kinderen vanaf drie jaar. Zelfs de allerjongsten vinden het leuk om kaarsjes uit te blazen op zo’n mooi uitziende taart, dus dat is alvast een pluspunt! In zekere zin kunnen we bij deze ‘Lucky Cake’ zeggen dat het iets leuker is met minder spelers: je hebt dan meer onderdelen waardoor de kans groter is dat je een stukje op de taart kan zetten. Dat is ook meteen het enige nadeel aan Lucky Cake: het feit dat je soms helemaal niets kan doen aangezien je geen stukje hebt in die kleur. Het plaatsen van de kaarsjes vraagt voor de kleine vingertjes wel wat concentratie, maar om het spel te winnen heb je vooral een gezonde portie geluk nodig. In die leeftijdscategorie is dit niet het leukste spelletje dat we al ontdekt hebben (we blijven grote fans van Hop and Hooey!), maar de kinderen vonden het zeker leuk!

Conclusie: Lucky Cake is een feestelijk spelletje voor de allerkleinsten!

Lucky Cake

Met dank aan Logis!

Met dank aan Logis!

Lucky Cake

Auteur: Matthias Kaufmann
Uitgever: LOGIS
Aantal spelers: 2 – 5
Tijdsduur: ± 10 min.
Vanaf 3 jaar