Spelbeschrijving

“Heeey! Een nieuwe vriend!”
“Ik ben Jinn… Wil je spelen?”
“Ik hou van raadspelletjes, zeker wanneer ik zeker weet dat ik win!”
“Ik lees op magische wijze je gedachten…Neem een dier in gedachten en zeg ‘JA’ als je er klaar voor bent!”

En zo legt Magic Jinn zelf de spelregels uit wanneer je op zijn neus duwt. Van zodra je een dier in gedachten hebt genomen en ‘JA’ antwoordt op de eerste vraag begint het spel. Magic Jinn stelt je een vraag, het enige wat jij moet doen is het juiste antwoord geven. Je kan daarbij ‘ja’, ‘nee’ of ‘ik weet het niet’ antwoorden, je kan ook zeggen ‘hangt er vanaf’. Als je de vraag niet goed hebt verstaan kan je vragen om het te herhalen, en dan herhaalt Jinn jouw vraag met veel plezier!

De vragen over jouw dier zullen steeds gerichter worden. Op een bepaald ogenblik denkt Jinn te weten aan welk dier jij momenteel denkt en waagt hij de gok. Is het fout? Dan stelt hij nog enkele vragen en zal hij wat later nog een keer proberen. Als hij juist is zegt hij: “Ik heb gewonnen! Je dacht dat je me te slim af was, is het niet? Nog een rondje?” Als je ‘ja’ antwoordt begint het gewoon opnieuw, als je ‘nee’ zegt schakelt Magic Jinn zichzelf uit.

Je kan Magic Jinn ook verbinden met de bijhorende app (enkel voor iOS), als je met de app speelt worden alle geraden dieren bijgehouden en kan je proberen alle dieren te raden die hij kent. Maar dan ben je een heel tijdje bezig, want Magic Jinn kent ontzettend veel dieren!

Onze mening

Magic Jinn is een uitzondering op onze blog, het leunt dichter aan bij de categorie ‘speelgoed’ dan bij ‘gezelschapsspel’. Maar los daarvan hebben we Magic Jinn met veel plezier en enthousiasme getest! Dit spelletje speel je meestal alleen, al kan je natuurlijk ook met meerdere tegelijk antwoorden/luisteren, maar dan moet je uiteraard hetzelfde antwoord geven! Het was best fascinerend hoe vaak Magic Jinn het juist had. De kinderen waren héél gefascineerd dat zo’n klein beestje (welk dier zou de Magic Jinn moeten voorstellen?) kan praten en luisteren, en vooral dat het zo goed als altijd het juiste dier raadt! Af en toe is hij wel eens fout, maar in een tweede (of soms derde) poging vindt hij uiteindelijk wel waar je aan denkt. De ouders stelden Magic Jinn uiteraard extra op de proef, maar ook ‘moeilijkere’ dieren als een miereneter, luiaard … kon hij raden. Hij kent zelf de verschillende hondenrassen, Duitse herder en Border Collie zijn geen probleem. Als je hem gewoon ‘hond’ wilt laten antwoorden zal je wellicht een paar keer ‘nee’ moeten antwoorden als hij vraagt of je vb. aan een ‘dobermann’ of ‘chihuahua’ denkt.

Magic Jinn werkt heel goed en verstaat bijna altijd wat je zegt, als hij het niet heeft verstaan vraagt hij dan ook om het te herhalen. ‘Zeg het nog eens’, is vrij duidelijk, maar soms vraagt hij ook “Wil je het nog eens herhalen?”…. dan hebben kinderen wel eens de neiging om ‘ja’ te antwoorden, terwijl ze gewoon hun antwoord moesten herhalen, dat had wel eens ‘nee’ kunnen zijn dan. In dat laatste geval wordt Magic Jinn uiteraard in de verkeerde richting gestuurd en wordt de kans kleiner dat hij het goed raadt. Iedereen was zeer gefascineerd door Magic Jinn, maar de vraag is of het later nog vaak uit de kast komt, want nadat je een tiental dieren hebt verzonnen heb je het wel gehad. Het is echter wel een leuke manier om kinderen meer te laten bijleren over een bepaald dier, je haalt een boek over dieren uit de bibliotheek en kan vervolgens testen of ook Magic Jinn die dieren kent.

Conclusie: Magic Jinn trekt ongetwijfeld iedereen zijn aandacht!

Goliath

Met dank aan Goliath!

Magic JinnMagic Jinn

Uitgever: Goliath
Aantal spelers: 1+

Tijdsduur: 10 min.
Vanaf 5 jaar