Matteo (35 mnd.) speelt Bye bye Mr. Fox

Een spelletjesdoos met kippen en een vos op de voorkant. Dat kan voor Matteo, onze kleine kippenboer, al bijna niet meer fout. Ook nu zorgt Blue Orange Games weer voor een kwalitatieve en mooie doos. Binnenin vinden we naast de (NL-) spelregels een speelbord met een vlot draaiende draaischijf.

Nadat de kippen op hun nest zitten en er een aantal eitjes klaarliggen kan het spel beginnen. Als je aan de beurt bent draai je een fiche om, deze zorgen ervoor dat het spelbord wijzigt gedurende het spel. Met deze fiches worden niet alleen de eieren aangevuld maar veranderen de kippen/vos ook wel eens van plaats. Vervolgens draai je aan de draaischijf om te zien wie er met het ei vandoor gaat: één van de kippen of Mr. Vos.

Tijdens het spel proberen we er voor te zorgen dat elke kip 3 eieren verzamelt in haar eigen nest. Van zodra dat gelukt is, winnen we het spel samen! Naarmate het spel vordert zal je de fiches dus strategisch gaan plaatsen om de kans op overwinning te vergroten, want we willen zoveel mogelijk vermijden dat de vos er met onze eieren vandoor gaat.

Dit spelletje was hier meteen een hit, zowel Kobe als Matteo speelden vol enthousiasme mee. Matteo is er zodanig door gefascineerd dat hij het steeds weer uit de kast gaat halen. Bye Bye Mr. Fox is voor ons een echte aanrader. De leeftijdsaanduiding (5+) is van toepassing als de kindjes het spel alleen – zonder begeleiding – willen spelen. Mits wat begeleiding of in gezinsverband kunnen jongere kinderen zonder enige twijfel al meespelen, bij een coöperatief spel kan je namelijk heel gemakkelijk wat sturen of uitleggen wat ze moeten doen. En voor je het weet beheersen ze het helemaal!

Bye Bye Mr. Fox!Bye Bye Mr. Fox, Blue Orange Games, 1-4 spelers, vanaf 5 jaar