Matteo (4j.) speelt ICE Floes & Foes

Kobe en Matteo ontdekten Ice Floes & Foes op Zuiderspel. Het is een spelletje dat er héél aantrekkelijk uit ziet. Niet alleen Kobe en Matteo, maar alle kindjes die op de beurs rondliepen werden aangetrokken door het leuke spel. Het doet denken aan die muntenschuivers in zo’n luna park, maar dan nu zonder dat het je als ouder handen vol geld kost. Bovendien wordt het gecombineerd met een maatschappelijk thema: we willen de zeehonden en walvissen redden! Een thema dat Kobe en Matteo nauw aan het hart ligt, dus dat smaakt al meteen naar meer.

De doos wordt gebruikt als basis om het ronde spelbord op te zetten. Met de startopstelling ben je wel even zoet, waardoor je dit spel niet even snel speelt als tussendoortje. Tijdens je beurt mag je 3 ijsschotsen op het bord schuiven, daarmee probeer je vooral de jagers en vissersbootjes van het bord te duwen, die leveren je namelijk waardevolle punten op! Je wint het spel van zodra je 5 punten verzamelde. Zeehondjes en walvissen daarentegen wil je niet van het bord duwen, want zij zorgen ervoor dat je beurt meteen eindigt.

Ice Floes & Foes is het perfecte spel voor bepaalde gelegenheden. Op een doorsnee spellenavond zullen ze het hier thuis niet meteen boven halen omdat het best lang kan duren voor wat het is, maar op een (familie)feestje wordt dit ongetwijfeld een sfeermaker!

ice-floes-and-foes

ICE Floes & Foes, Keep Exploring Games, 2-6 spelers, 15-30 min., vanaf 6 jaar