Van de nieuwe Logiquest-reeks is Ticket to Ride ongetwijfeld diegene die het meest in de spotlights zal staan. Ticket to Ride is inmiddels bijna een merknaam, een verzameling aan echte topspellen- en uitbreidingen, telkens van een bijzonder goede kwaliteit. Dat schept uiteraard hoge verwachtingen, zeker wanneer ook de trailer er nog eens geweldig cool uit ziet:

Matteo (3j.) speelt Logiquest Ticket to Ride

Met vier grote TTR-fans in huis openden we met veel spanning de doos. Het spelbordje ziet er erg mooi uit, het bevat een schuifje waar je alle treintjes en opdrachtkaarten in kan opbergen. Net als de andere Logiquest-spellen kan je dus ook deze handig opbergen, al is het jammer dat de spelregels er niet echt bij passen. Ook deze Logiquest heeft 40 opdrachtkaarten in oplopende moeilijkheidsgraad. Alle treinen hebben een bepaalde startpositie, nu is het aan jou om ze in zo weinig mogelijk stappen (rijden, aankoppelen, ontkoppelen, ..) naar hun bestemming te brengen. Afhankelijk van het aantal stappen dat je gebruikt scoor je 1, 2 of 3 sterren.

Bij het spelen ontstond er een kleine teleurstelling bij de kindjes. In tegenstelling tot wat het filmpje laat vermoeden, zijn de treintjes niet magnetisch. Het héén en weer rijden van een locomotief met meerdere wagons gaat dus helemaal niet zo soepel als het filmpje laat vermoeden. Ook blijven de treintjes regelmatig hangen en zijn niet alle bochten handig te nemen, laat staan met een wat langere trein. De opdrachten op zich zijn wel leuk en uitdagend. Persoonlijk verkiezen onze jongens een denk-spel waar maar één juiste oplossing is om zo discussies te vermijden, de verschillende opties dagen je hier natuurlijk wel uit om te blijven zoeken naar de beste oplossing. De uitleg die bij de oplossingen in code-taal wordt weergeven was niet altijd even duidelijk, maar eens je de principes door hebt, lukt het wel. Kobe was deze keer niet echt geboeid, Matteo vond het wel leuk en doorliep de eerste paar opdrachten, maar hield het daarna ook voor bekeken.

Logiquest - Ticket To Ride

Logiquest Ticket to Ride – De Spoorwerf, Asmodee, 1 speler, vanaf 8 jaar