Matteo (3j.) speelt Parelparty

Parelparty is één van de nieuwigheden die HABA dit jaar voorstelde op spiel.digital. Familie Mossel organiseert een parelparty en het is aan jou om de mooiste maar vooral langste parelketting bij elkaar te rijgen.

Om parels te verzamelen heb je wat dobbel-geluk nodig: je dobbelt met twee dobbelstenen en zoekt tussen de openliggende fiches naar jouw dobbelresultaat (dier + kleur). Kan je het juiste onderwatervriendje vinden? Dan word je beloond met één tot vijf houten parels. Hoe verder in het spel, hoe moeilijker je kans op slagen maar hoe groter de beloning. Ligt jouw onderwatervriendje er toch niet tussen? Dan gaat de grote octopus er met jouw parel vandoor. Diegene die uiteindelijk de langste ketting heeft, wint het spel.

Parelparty is een geluksspel waarbij je het niet in de hand hebt of je wint of niet. Je moet geen keuzes maken en je laat je volledig leiden door het resultaat van de dobbelstenen. Het is een soort zoekspel waarbij je steeds gaat zoeken of vb. het blauwe zeepaard nog aanwezig is. Dat zoeken vindt Matteo heel leuk, en het maakt hem helemaal niet zoveel uit wie er wint. Ook het rijgen (met best kleine, houten parels) als spel element wordt positief onthaald, dat maakt Parelparty uniek binnen deze leeftijdscategorie.

Parelparty | HABA Netherlands

Parelparty, HABA, 2-4 spelers, 10 min., vanaf 3 jaar