SMARTMAX is een beetje atypisch op onze website, ik hoor jullie al denken: “dat is toch geen (gezelschaps)spel!”. Neen, en gelijk hebben jullie. SMARTMAX is magnetisch constructiespeelgoed voor kinderen vanaf 1 jaar. Het begon met eenvoudige staven en bollen, maar het gamma is inmiddels veel ruimer dan dat! De totem is gloednieuw in deze reeks, en wat vooral nieuw is zijn de opdrachtenkaartjes. Terwijl de jongste peutertjes de kunst van magnetisme ontdekken door torentjes te bouwen (en vooral: weer af te breken) kunnen jonge kleuters zichzelf uitdagen met 24 verschillende opdrachtkaarten. Deze SMARTMAX Totem is zowaar dé perfecte voorloper op de latere Smartgames en past daarom perfect op onze website.

Matteo (18 maand) test de totem als eerste uit en is meteen laaiend enthousiast. Hij ontdekt heel wat verschillende manieren om een torentje te bouwen en is vooral heel trots op zichzelf elke keer hij iets nieuws ontdekt. Na een tiental minuutjes houdt hij het voor bekeken en grijpt Kobe (3,5 jaar) zijn kans: die blokken zien er best leuk uit!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 2 mensen, zittende mensen en kind

Matteo (18 mnd.) en Kobe (3j.) spelen Smartmax: My First Totem

Hij haalt meteen de opdrachtkaarten uit de doos en begint de totems na te bouwen. Al snel ontdekt hij dat het in de details zit: de gezichtjes op de blokken maken een groot verschil! Een koud kunstje voor Kobe, maar hij beleefde er toch heel veel plezier aan om de 24 opdrachten tot een goed eind te brengen. De opdrachten zijn volgens ons ideaal voor 2 tot 3-jarigen, perfect voor in de instapklas en tegelijk dé perfecte voorbereiding op de échte smartgames.

Matteo haalt de totem dagelijks boven om een paar torentjes te bouwen. De opdrachten begrijpt hij nog niet en houden we wijselijk nog even achterwege.

Afbeeldingsresultaat voor smartmax totem SMARTMAX My First Totem