Spelbeschrijving

In Om Nom Nom heb je een hand vol roofdieren en 3 speelborden vol prooien.. Hoe meer prooien je kan vangen hoe meer punten je verdient, maar pas op: want ook jouw roofdier kan een prooi worden voor andere spelers! De prooien op de speelborden worden bepaald door het dobbelresultaat en zijn dus elke keer anders.

Elke speler kiest tegelijkertijd één van zijn roofdieren en deze worden allemaal samen bekend gemaakt. Daarna worden ze op de juiste plaats op de borden gelegd en worden de 3 borden van boven naar onder afgehandeld. Vb. De katten eten alle muizen op, als er meerdere katten zijn wordt de prooi verdeeld. Als er geen katten zijn gespeeld kunnen de muizen de kaas opeten en dit levert dubbel zoveel punten op! Zo gaat het verder totdat iedereen zijn laatste kaart heeft gespeeld, dit is één ronde. Dan volgt een puntentelling (muizen, kikkers en konijnen leveren één punt op; kaas, vliegen en wortelen leveren twee punten op).

Zo worden er 3 ronden gespeeld, daarna worden de punten opgeteld en wint de speler met de meeste punten.

Onze mening

In Om Nom Nom probeer je je tegenstanders wat in te schatten: gaat iedereen voor al die wortelen, of is er een vos die op konijnen jaagt? Dit vraag je je de hele tijd af en zorgt – zeker met 4 of meer spelers – voor een leuke sfeer.

Het komt met 2 of 3 spelers niet helemaal tot zijn recht maar is wel eens leuk met 4, 5 of 6 spelers. De eerste kaarten zijn telkens spannend: er is nog veel mogelijk, er liggen veel prooien en je kan misschien nog kaarten van tegenspelers vangen! Bij de laatste 2 à 3 kaarten van een ronde is de spanning er vaak af: de meeste prooien zijn al verdeeld en je kan met wat geluk enkel nog een kaart van een tegenstander vangen.. Aangezien de gevangen prooien en de gespeelde kaarten open op tafel liggen kan je perfect zien welke kaarten al gespeeld zijn, wat je bepaalde inzichten geeft.

Conclusie: Om Nom Nom is zeker geen topper, maar wel een leuk tussendoortje met 4, 5 of 6 spelers!

Om Nom Nom

Auteur: Meelis Looveer
Uitgeverij: Brain Games
Aantal spelers: 1 – 6
Tijdsduur: ± 20 min.
Vanaf 8 jaar