Spelbeschrijving

Packet RowIn Packet Row vertegenwoordigt iedere speler een handelsbedrijf en probeert zoveel mogelijk winst te maken met de trans-Atlantische handel. Je moet echter een goed evenwicht zoeken want met alleen geld ben je niets, dit ga je moeten uitgeven aan de stad om overwinningspunten te halen!

Elke ronde kiest de havenmeester één van de 4 locaties waar kaarten uit gekocht kunnen worden. Dan vraagt hij aan zijn medespelers één voor één of zij een kaart van de gekozen markt willen kopen of niet. Wanneer iedereen beslist en/of gekocht heeft kan de havenmeester beslissen of hij er zélf een kaart wilt kopen. Doet hij dat niet? Dan mag hij een nieuwe locatie kiezen en de medespelers die nog niets gekocht hadden weer bevragen. Koopt de havenmeester wél een kaart uit die locatie, dan is de ronde afgelopen. Pech voor diegenen die niets gekocht hebben.

Je wilt vooral contracten vervullen.. Naast je contractkaart heb je daar ook de juiste scheepskaart en enkele goederen voor nodig. Naast deze kaarten kan je ook opteren voor kaarten met geld, en als je al genoeg geld hebt kan je de kaarten met overwinningspunten kopen.

Het spel is afgelopen wanneer een aantal locaties (afhankelijk van het aantal spelers) niet meer kan worden aangevuld met kaarten.

Onze mening

Het zit best leuk in elkaar: als havenmeester kies je soms een locatie waar je niets van wilt kopen, in de hoop dat enkele medespelers dat wél doen zodat jij later op een andere locatie meer keuze hebt. Als niemand van je tegenstanders een kaart koopt is het ook wel slim om als havenmeester wel een kaart te kopen, want dan ben jij die ronde de enigste die een kaar gekocht heeft! Te veel wachten is in dit spel geen goed idee, want dan gebeurd het regelmatig dat je een ronde geen kaart hebt gekocht.. Je moet ook wat geluk hebben dat de juiste kaart op de juiste moment tevoorschijn komt op de markt, en dan maar hopen dat een medespeler er niet mee gaat lopen!

En toch is het niet overtuigend.. De keuzes die je kan maken zijn vrij beperkt en het geeft niet onmiddellijk een gevoel van ‘dit wil ik nog eens spelen’.. We zouden het zeker nog eens meespelen wanneer iemand anders dat wilt, maar we zullen er zelf niet naar vragen.. Dat beschrijft een beetje het gevoel dat we aan Packet Row overhouden..

De mooie illustraties van Michael Menzel zijn wel het vermelden waard in dit spel!

Conclusie: Packet Row is een eenvoudig familiespel met een beperkt aantal keuzes, maar niet helemaal overtuigend. 6/10

Packet Row

Auteurs: Åse & Henrik Berg
Uitgeverij: White Goblin Games
Tijdsduur: ± 45 min.
Aantal spelers: 2 – 5
Vanaf 10 jaar