image004

Het persbericht van The Game Master:

RHODES

Nieuwerkerk aan den IJssel, 5 oktober 2016. De Nederlandse spelauteur Pieter Boots debuteert met het nieuwe bordspel Rhodes bij The Game Master. De spelers verbouwen exotische Griekse producten en zetten koers met hun schip naar de haven van Rhodos. Daar torent de Kolossus hoog boven de ingang, onder het wereldwonder is een levendige handel. Het is 292 jaar voor Christus. Welke handelaar, of ontwikkelaar, weet de markt naar zijn hand te zetten en de meeste rijkdom te vergaren?

Coöperatieve spelwerking

In deze nieuweling van Pieter Boots, moeten de spelers hard werken om de investering in het kostbare beeld, de reusachtige Kolossus, af te betalen. De concurrentie in de haven is groot. “Toch zitten er ook mooie coöperatieve spelelementen in dit nieuwe bordspel,” vertelt uitgever Hans van Tol.
“De productie van verse geitenmelk, rode druiven, mooie lange granen en groene olijven, wordt beïnvloedt door de Griekse Goden. Besluit je de Goden aan te spreken, dan is er meer of minder productie van deze producten op de velden van verschillende spelers. Het is hierbij een keuze of je elkaar helpt of niet. Heel interessant wat de verschillende typen spelers doen.”

rhodes-spelopzet

Lege staatskas

De producten kun je direct verkopen om geld te verdienen. “Maar als je niets opbouwt wordt het lastig om het spel te winnen,” waarschuwt Van Tol. Het verdiende geld kun je direct in punten omzetten zodat de lege staatskas wordt gevuld. Echter slimme spelers ontwikkelen eerst liever hun boerderij, zodat ze meer kans hebben om de eindoverwinning binnen te halen. Daarbij helpt irrigatie, een mooie schuur, een snelle kar of andere verbeteringen die je in jouw boerderij kunt aanbrengen.

Internationale aandacht

Het nieuwe bordspel Rhodes ligt vanaf 10 oktober in de winkels in Nederland en België. Dat is 3 dagen voor de internationale release tijdens SPIEL’16, het grootste spelevenement ter wereld. Op dit evenement van met name bord- en kaartspellen, komen in vier dagen tijd ruim 150.000 mensen vanuit de hele wereld spelletjes spelen in het Duitse Essen. The Game Master is er dit jaar bij met Rhodes, de internationale uitgave van het spel in vier talen. “Hiermee springen we in op de internationalisering in de spellenmarkt,” licht de speluitgever toe. “Het spel wordt nu al heel goed ontvangen, er is veel interesse in binnen- en buitenland. En dat alleen al op basis van het schitterende artwork en de spelregels.”

Beste van twee werelden

Bijzonder van het nieuwe spel Rhodes is dat je het na amper tien minuten al kunt spelen. “En dat terwijl het toch een licht strategisch bordspel is,” meldt Van Tol met enige trots. “Het spel heeft daarmee het beste van twee werelden: het is toegankelijk, maar heeft meer diepgang van een gemiddeld familiespel. De winnaar is van te voren en ook tijdens het spel zeker niet te voorspellen.” Met een maximale spelduur van 90 minuten voor 2-5 spelers is het spel voor 10 jaar en ouder. “Je hebt een compleet spel dat het beste van twee werelden heeft: voor experts en familiespelers.” Daarmee voorziet het zeker in een behoefte bij de spelliefhebbers en het grotere publiek.

rhodes.indd

 

 

Rhodes is vanaf maandag 10 oktober verkrijgbaar in ruim 50 spellenspeciaalzaken in heel Nederland en België. Het bordspel gaat in de winkel EUR 34,95 kosten.