Spelbeschrijving

pic1543135_mdIn dit snelle kaartspel probeer je altijd het laatste woord te hebben, of misschien eerder: de laatste kaart!

De plus/min-kaarten bepalen de volgorde waarin je de kaarten in de houders mag spelen. Bij een ‘plus’  is dat vanzelfsprekend in stijgende volgorde, bij een ‘min’ in dalende volgorde. Daarnaast moet ook de kleur behouden blijven (rood/paars), tenzij je een jokerkaart speelt.

Wanneer je een kaart speelt mag je de houder voor je plaatsen, en die blijft staan tot wanneer iemand anders weer een kaart speelt op die houder. Als je géén kaarten kan spelen (vb. omdat je niet hoger/lager kan dan aangegeven in de kaarthouder) moet je een kaart onderaan in een houder bij een tegenstander plaatsen.

Op het einde van een ronde (wanneer iedereen slechts 2 kaarten op hand heeft) zijn de kaarten in de houder voor diegene waar ze op dat moment staan. De zandlopers op de verkregen kaarten zijn de punten. Het spel is afgelopen wanneer de stapel op is. Diegene met de meeste punten wint het spel.

Onze mening

Dit is een snel kaartspelletje dat ideaal is voor tussendoor. Het zijn super eenvoudige spelregels die erg snel uit te leggen zijn. Verwacht geen diepgaand spel met strategie, er zit ook best wat geluk in: de kaarten die je op handen krijgt. Je probeert het beste uit je handkaarten te halen, maar als iemand anders betere kaarten heeft kan je er soms weinig tegen doen.

Wij vinden dit soort spelletjes wel eens leuk voor tussendoor, maar zullen het ook geen 10 keer na elkaar spelen. Het deed ons bovendien wat denken aan ‘Crazy Creatures of Dr. Doom’.

Conclusie: Professor Tempus is een eenvoudig snel spel waar je niet te veel hoeft bij na te denken. 7,5/10


Professor Tempus

Auteurs: W. Lepuschitz & A. Steinwender
Uitgeverij: Gigamic
Speelduur: ± 15 min.
Aantal spelers: 2 – 5
Vanaf  8 jaar