Spelbeschrijving

Hachoe!! Snotty Snotter heeft een verkoudheid! De spelers zullen elk om beurt de snottebellen uit zijn neus peuteren, maar pas op dat je niet de verkeerde snottebel neemt, want dan gaat Snotty uit zijn dak!

Als je aan de beurt bent dobbel je met de dobbelsteen en voer je de afgebeelde actie uit. Meestal mag je daarna één of twee snottebellen uit Snotty’s neus halen, maar soms zal je een beurt moeten overslaan en verandert de speelrichting. Als er een snottebel zichtbaar uit de neus hangt moet je die nemen, anders moet je in de neus peuteren om er één te vinden. Als er per ongeluk een extra snottebel uit valt is dat geen probleem, die wordt gewoon uit het spel gehaald. Op deze manier gaat het spel verder, tot één speler de snottebel trekt die vast hangt aan het hendeltje, dan schieten Snotty’s hersenen omhoog. Deze speler is verloren en doet niet meer mee, de andere spelers beginnen aan de volgende ronde. Op deze manier wordt er verder gespeeld tot er slechts één speler over schiet.

Onze mening

Snotty Snotter is een kinderspel dat vooral op de allerkleinste kinderen veel indruk maakt. Op de doos staat 5+ aangegeven, maar als er een volwassene (of een ouder kind) meedoet om het spel te monteren en de snottebellen er in te steken kunnen jongere kinderen zeker mee doen! We speelden Snotty Snotter eerst met ons oudste neefje van zes jaar, maar de kleinste (van nog geen twee jaar!) zat zo gefascineerd toe te kijken en was heel enthousiast toen we vroegen of hij mee wilde spelen. Het was voor hem één van de eerste keren dat hij een gezelschapsspel mee speelde, hij moest nog wat leren om zijn beurtje af te wachten maar speelde het spel verder héél goed mee. Toen wij later andere spellen aan het spelen waren ging hij steeds de doos van Snotty Snotter halen, hij vond het duidelijk leuk! Het enige verschil: wanneer Snotty uit zijn dak ging was hij zo blij dat hij dacht dat hij het spelletje gewonnen had, maar dat kan je hem niet kwalijk nemen, hé! De spelregel dat die speler niet meer mag deelnemen aan een volgende ronde vinden we niet geschikt voor kinderen, het is niet leuk als alle andere spelers verder spelen en jij daar dan op zit te kijken.

Met twee spelers komt dit spel niet volledig tot zijn recht, het heeft dan niet veel effect wanneer de speelvolgorde verandert. Met drie en vier spelers was het leuk, wellicht is het met meerdere spelers ook wel leuk. Het spel voorziet twee snottebellen met een lus om aan het haakje te bevestigen, als één kapot springt heb je dus nog een reserve. Ze voorzien bovendien ook een oplossing voor als ook die tweede snottebel kapot is: je kan dan nog steeds een rekkertje bevestigen aan één van de andere snottebellen.

Conclusie: Snotty Snotter is een leuk en interactief spel voor de allerkleinsten!

Snotty Snotter

Met dank aan Goliath!

Met dank aan Goliath!

Snotty Snotter

Uitgever: Goliath
Aantal spelers: 2+
Tijdsduur: ± 10 min.
Vanaf 5 jaar