SPIEL. Dé spellenbeurs waar we heel het jaar naar aftellen, al 7 jaar lang. Kobe was amper een maand oud toen hij voor de eerste keer mee afzakte naar Essen. Sinds zijn 3e verjaardag beleeft hij de spellenbeurs heel bewust en kan hij er met volle teugen van genieten om een massa aan nieuwe spelletjes te gaan bewonderen en te proberen. Toen SPIEL 2020 werd afgezegd was hij dan ook oprecht teleurgesteld. Er kwam echter heel snel een digitaal alternatief: spiel.digital.

Een website, maar niet zomaar een website. Meer dan 400 uitgevers uit 41 verschillende nationaliteiten presenteren er hun nieuwste releases, spiel.digital heeft ze voor ons verdeeld in 17 categorieën. Wij hebben ons gefocust op de kinder- en familiespellen.

Tijdens het SPIEL-weekend in oktober werd je overstelpt door live video’s. Matteo volgde vol enthousiasme een Duitse uitleg over de junior variant op Rhino Hero terwijl Kobe helemaal in de ban was van een “designer contest” waar 4 grote spel-ontwerpers het live tegen elkaar opnamen om een spelletje te ontwerpen met opgegeven materialen. Het filmpje inspireerde hem om kort daarna ook zelf te beginnen knutselen/tekenen/bouwen en een spelletje te verzinnen. Dit is maar een kleine greep uit het immense aanbod dat spiel.digital te bieden had, maar voor de kindjes bleef het natuurlijk ‘maar’ een filmpje op de computer.

De website staat nog online tot eind 2020, neem gerust een kijkje en bewonder het mooie aanbod aan (nieuwe) spellen: https://spiel.digital/en/themeworlds
Live events zijn inmiddels afgelopen, maar je vindt er nog steeds een berg aan mooie foto’s, uitleg, spelregels, filmpjes en nog veel meer. Sommige spellen kan je zelfs online spelen!

De komende weken zullen we met veel plezier een hoop van die nieuwe titels spelen en testen, onze avonturen kan je steeds volgen op onze Facebookpagina.

En dan nu: aftellen naar SPIEL 2021!