Kobe telde er al maanden naar af, maar op 26 oktober was het eindelijk zover: we gingen naar DE grote spellenbeurs in Duitsland. ‘Groot’ kan je maar beter letterlijk nemen in dit geval: maar liefst 7 hallen die op vier dagen tijd gevuld werden met zo’n 209 000 spellen-liefhebbers! Wij waren er met vijf, want naast ons gezinnetje gaat Oma al jaren trouw met ons mee.

Toen Kobe vier jaar geleden voor de eerste keer mee ging lag hij in zijn draagmand rustig te snurken terwijl wij hopen nieuwe familie- en expertspellen onder de loep namen. Nu gaat het er lichtjes anders aan toe en valt ons voor het eerst op hoeveel (nieuwe) kinderspellen er op SPIEL worden voorgesteld. Met twee dagen hadden we allesbehalve de tijd om al die spelletjes te testen, daar gaan we de komende maanden gewoon mee verder van thuis uit.

Op een internationale spellenbeurs zoals SPIEL ontmoet je uitgevers uit de hele wereld, wees dus niet verbaasd als je binnenkort op onze website of Facebook-pagina plots een Spaans, Russisch of zelfs Koreaans spel ziet passeren. Akkoord, dat gaan jullie niet vinden in de speelgoedwinkel om de hoek, maar als het écht een goed spel is dan dragen we graag ons steentje bij om dat spel naar België te krijgen. Zie je iets verschijnen dat je écht aan je spellenkast wil toevoegen? Aarzel dan zeker niet om ons te contacteren, we helpen je graag verder!

Zoals altijd werd er ook deze keer weer veel tijd gespendeerd aan de HABA-stand, ook dit jaar brengen ze weer een berg aan verleidelijke speltitels op de markt. Vooral Sterrenzoeker loste onze hoge verwachtingen voorlopig in, maar ook Lucky Langhals liet een positieve indruk na op Kobe. Vallei der Vikingen werd dit jaar beloond met de prestigieuze prijs ‘Kinderspiel des Jahres 2019’ en stond in Essen dan ook in de spotlights. Terecht, want ook hier is Kobe dolenthousiast over. De vorige prijswinnaar, Fonkelschat, (Kinderspiel des Jahres 2018) kreeg er bovendien nog een klein broertje bijS. Je leest er binnenkort meer over op onze website!

Kobe speelt Kikkersprongen, Find the Code en Vallei der Vikingen van HABA

Kobe speelt Kikkersprongen, Find the Code en Vallei der Vikingen van HABA

Ook het Nederlandse Sunnygames kwam met enkele nieuwe titels naar Duitsland. Zoomemo is dan wel geen nieuw spel maar werd wel in een nieuwe lay-out gestoken. De Familie Stapel kreeg net als Max de Kat en De Geheime Gang een wondermooie 3D-doos, deze keer gaan we opnieuw samen werken om als een echte familie de vier voorwerpen uit de boom te halen.

Kobe speelt De Familie Stapel met Dennis Merkx van Sunnygames

Kobe speelt De Familie Stapel met Dennis Merkx van Sunnygames

LOKI bracht – tot groot jolijt van Kobe – een reuze versie mee van Monsieur Carrousel en Smartgames zorgde voor een compleet gamma waar zowel Kobe als Matteo een tijdje zoet waren.

Kobe en Matteo testen enkele Smartgames

Kobe en Matteo testen enkele Smartgames

Tussen al het spelletjes-plezier door kan je eventjes uitrazen in de galeria. Een springkasteel, kinder-quads, trampolines, circusmateriaal, treinen en nog veel meer maken de beleving compleet. Kortom: SPIEL 2019 was ook voor ons weer een groot succes. We tellen alvast af naar oktober 2020!

Kobe en Matteo spelen in de galeria

Kobe en Matteo spelen in de galeria