Onze recensie van Splendor is blijkbaar al geleden van 2014, toch is dat nog steeds één van de beste spellen in huis. In die zes jaar hebben we Splendor al aan heel veel mensen voorgesteld, elke keer opnieuw werd het met veel lovende woorden ontvangen. Voor een potje Splendor mag je ons altijd vragen, want ook wij zijn het spel nog lang niet beu!

Zoals dat altijd gaat met goede spelletjes is er o.a. ook al een uitbreiding beschikbaar. Dit jaar kwamen ze met een nieuwe versie “Splendor: Marvel”. Deze versie is grotendeels identiek aan het basisspel, met een paar kleine wijzigingen. Zo ben je voortaan verplicht om minstens één kaart van de derde categorie te kopen en moet je geen 15 maar 16 punten hebben om te winnen.

Splendor Marvel, Space Cowboys, 2020 — sample components (image provided by the publisher)

Waar het natuurlijk vooral om draait zijn de illustraties. De oorspronkelijke lay-out maakt plaats voor alle Marvel-figuren: Spiderman, The Avengers, Iron Man, Hulk en nog veel meer. Hiermee zorgen ze voor een heel andere doelgroep dan het oorspronkelijke spel. Zelf zijn noch wij, noch de kindjes momenteel fan van deze superhelden. Maar het spel zelf blijft uiteraard even goed als het origineel!

Splendor Marvel, Space Cowboys, 2020 — front coverSplendor Marvel, Space Cowboys, 2-4 spelers, 30 min., vanaf 10 jaar