In Splendor is elke speler een rijke handelaar in de Renaissance. Verzamel edelstenen, maak prachtige juwelen en wordt de beste juwelier in Splendor!

Als je aan de beurt bent kan je kiezen: edelsteenfiches verzamelen, een kaart op hand nemen of een ontwikkelingskaart kopen. Wanneer je edelsteenfiches verzamelt kan je kiezen of je twee dezelfde neemt of drie verschillende. Door een kaart op hand te nemen reserveer je die niet alleen voor jezelf maar krijg je ook nog eens een gouden edelsteen die als joker gebruikt kan worden. Met al deze edelstenen kan je ontwikkelingskaarten kopen, deze kaarten geven je bonussen die voor korting zorgen op je volgende aankopen. De duurdere kaarten leveren ook punten op: hoe duurder de kaart, hoe meer punten… Wanneer je een aantal bonussen hebt verzameld kan je bezoek krijgen van een edele, dit kost geen actie en levert je extra punten op!

Wanneer één iemand 15 punten of meer haalt wordt de ronde uitgespeeld en eindigt het spel.

Onze mening

Splendor is een eenvoudig, snel spel met de nodige diepgang. Het is erg snel uitgelegd en zit heel logisch in elkaar. Beginnende spelers zullen in het begin meteen de duurdere kaarten met punten willen kopen, al kan je beter wat opbouwen door in het begin heel wat goedkope kaarten aan te kopen en later te genieten van de kortingen. Ook de edellieden mag je niet uit het oog verliezen want dat zijn telkens 3 punten die je er ‘zomaar’ bij krijgt!

Het spel speelt heel erg goed met 2 spelers en is zeker aan te raden! Ook met 3 of 4 spelers is het leuk, dan wordt er vaker een kaart gereserveerd om te voorkomen dat één van je tegenspelers de kaart voor je neus wegkaapt.. die kans is met twee spelers uiteraard iets kleiner.

Ook het mooie materiaal is het vermelden waard: erg kwalitatieve edelsteenfiches en een mooie lay-out voor de kaarten! Dit spelletje mag voor ons wel in de prijzen vallen..

Conclusie: Dit spel kan je met iedereen spelen en is erg verslavend. Dat smaakt naar meer!

Splendor

Auteur: Marc André
Uitgeverij: Space Cowboys
Speelduur: ± 30 min.
Aantal spelers: 2 – 4
Vanaf 10 jaar