Matteo (4j.) speelt Spokenchaos

Spokenchaos, een nieuw spelletje waar deze tijd van het jaar heel veel rond te doen is. Zelfs op TV zie je continu leuke reclamespots passeren! En terecht, want Spokenchaos is absoluut een vernieuwend spelletje in de bordspellenwereld. Verstoppertje spelen kan voortaan ook aan tafel, krijg jij je spookjes het snelst aan de overkant zonder gezien te worden?

Elke speler trekt een bewegingskaart en mag het aantal bewegingen verdelen onder zijn/haar spoken. Tijdens je oversteek op het bord probeer je die spookjes goed overal te verstoppen, want na elke ronde mag één speler door het sleutelgat gluren op zoek naar zichtbare spoken! Elk spook dat door het sleutelgat gezien wordt (pas op voor de spiegel!) moet helemaal opnieuw beginnen.

Kobe en Matteo waren aanvankelijk super enthousiast om Spokenchaos te testen, het idee van verstoppen en door dat sleutelgat gluren spreekt zonder twijfel élk kind aan. Het verdere verloop van het spel was voor onze jongens niet boeiend genoeg om opnieuw te blijven spelen, tijdens het spelen bleef je ook voortdurend het idee hebben dat er ergens iets niet klopt. Toch ken ik zeker enkele kinderen die een spel als Spokenchaos wel oneindig zouden kunnen blijven spelen. De spookjes zijn heel leuk gemaakt en het artwork verdient ook zeker onze complimenten. De leeftijdsaanduiding zouden wij overigens zonder twijfel op 6+ durven zetten. Van zodra een kind tot 10 kan tellen (en die stappen kan verdelen over zijn spookjes) kan het ongetwijfeld mee spelen met Spokenchaos!

Spokenchaos, Asmodee, 30 min., 2-4 spelers, vanaf 8 jaar