Spelbeschrijving

Ooit gehoord van een Sugar Glider? Deze “suikereekhoorn” steelt alle show in dit nieuwe spel, het is een buideldier dat zomaar door de lucht kan zweven. Ze zijn op zoek naar voedsel, hoe zoeter, hoe beter! Hoe meer voedsel ze krijgen, hoe verder ze kunnen vliegen… al moeten ze af en toe ook wel eens rusten. Probeer zoveel mogelijk fruit te verzamelen en zo het spel te winnen.

Aan het begin van het spel zetten alle spelers hun sugar glider op een voedseltegel met waarde 1. Vanaf dan kunnen ze elke beurt kiezen om te springen of te rusten. Als je springt dan spring je exact zover als de waarde van de voedseltegel waar je nu op staat. Je springt uiteraard in een rechte lijn. De tegel vanwaar je net vertrokken bent voeg je toe aan je persoonlijke voorraad. Wanneer je sugar glider op een veld zonder tegel staat zal je je persoonlijke voorraad moeten aanspreken om te kunnen springen! Kies één van je voedseltegels om exact dat aantal plaatsen te springen. Ook wanneer je op het middelste veld van het bord staat zal je je persoonlijke voorraad moeten aanspreken, maar hier kan je – onafhankelijk van de ingeleverde voedseltegel – naar een veld naar keuze springen! Af en toe wil of kan je niet springen, dan kan je er ook voor kiezen om te rusten. Als je op dat moment op een voedseltegel staat mag je deze tegel aan je voorraad toevoegen, anders gebeurd er niets.

Het spel eindigt van zodra alle spelers na elkaar gekozen hebben om te rusten of wanneer alle tegels van het bord zijn. De spelers tellen vervolgens de waarden van hun voedseltegels, de speler met de zoetste voorraad wint het spel!

Onze mening

Bij het lezen van de spelregels komen veel dingen je bekend voor. Het zijn erg eenvoudige spelregels die je iedereen kan aanleren. Een eerste speelsessie bewees meteen dat het spel ook zeer tactisch gespeeld kan worden. Het dubbelzijdige bord zorgt ervoor dat het met alle spelersaantallen goed tot zijn recht komt. Vooral met twee spelers wordt Sugar Gliders hier graag gespeeld, een kort en strategisch spelletje. Ook met drie en vier is het uiteraard leuk, al wordt het dan al moeilijker om in te schatten wat de andere spelers zullen doen. De voedseltegels liggen uiteraard steeds anders bij aanvang van het spel, daardoor is elke speelsessie ook steeds verschillend. Of dat voldoende uitdaging biedt om het spel keer na keer op tafel te leggen is wellicht bij iedereen verschillend. Het is voor ons geen spel dat we drie keer na elkaar zullen spelen maar wel een familiespel dat zo af en toe eens uit de kast mag komen. Ideaal als filler met veelspelers of met de familie die graag iets eenvoudig speelt. Het spel is bovendien voorzien van erg mooie illustraties (al hadden we van Dennis Lohausen niets anders verwacht) en op de kwaliteit valt helemaal niets aan te merken.

Conclusie: Sugar Gliders is een leuk, eenvoudig en tactisch familiespel!

Sugar Gliders

Met dank aan White Goblin Games!

Met dank aan White Goblin Games!

Sugar Gliders

Auteur: Néstor Romeral Andrés
Uitgever: White Goblin Games
Aantal spelers: 2 – 4
Tijdsduur: ± 30 min.
Vanaf 8 jaar