Spelbeschrijving (geen spoilers)

Onze teletijdmachine brengt ons alweer naar een andere wereld, een nieuwe missie staat ons te wachten. Bob, de missieleider die ons doorheen alle verhalen helpt, vertelt ons meer: deze keer moeten we de plannen van de Syanen boycotten door een tijdelijke storing af te sluiten. De Syanen zijn jullie grootste vijanden, één van hen zit zelfs verstopt in het lichaam van Koning Milyafin!

Naast de acties die we kennen uit de vorige scenario’s kan je nu ook toveren. Karakters met deze eigenschap hebben daarvoor bepaalde ingrediënten nodig. In dit scenario zijn er ook meerdere karakters, je zal goed moeten afwegen welke karakters noodzakelijk zijn en welke niet. Tijdens een volgende run kan je uiteraard beslissen om nieuwe karakters te kiezen.

Onze mening

Het feit dat we zo snel aan dit scenario zijn begonnen kan alleen maar bevestigen dat het concept van T.I.M.E. Stories ons nog steeds erg bevalt. Ook dit scenario voelde weer helemaal anders dan de twee vorige, het was alweer een compleet andere wereld en beleving, met totaal andere keuzes. De eerste keren dwaalden we maar wat rond in deze nieuwe wereld, hier en daar iets oprakelen, zonder al te goed te weten wat nu exact de bedoeling was. Net wanneer we dachten dat we dichter bij de oplossing kwamen leken we plots helemaal verdwaald. Dit scenario was voor ons ingewikkelder dan de vorige, terwijl we over Asylum en The Marcy Case nog bijna exact kunnen navertellen wat je waar en wanneer moet doen, kunnen we dat bij A Prophecy of Dragons nog maar amper – en het is nog maar van gisteren geleden dat we het uitspeelden. Ik denk dat we de details van dit scenario al snel vergeten zullen zijn, waardoor de kans bestaat dat we dit scenario later misschien nog wel eens spelen met een andere groep. Als wij vroeger een computerspelletje uitspeelden lag dat ook enkele maanden/jaren in de kast, om dan plots weer uit te halen en opnieuw te beleven. Benieuwd of dat ook het lot is van deze scenario’s! De illustraties vielen bij ons deze keer meer in de smaak dan bij het vorige scenario.

Conclusie: A Prophecy of Dragons is wat ons betreft één van de leukere scenario’s van T.I.M.E. Stories!

DragonsT.I.M.E. Stories: A Prophecy of Dragons

Auteur: Manuel Rozoy
Uitgever: Space Cowboys
Aantal spelers: 2 – 4
Tijdsduur: ± 90 min./run
Vanaf 12 jaar