Spelbeschrijving

Tactic ElasticIn Tactic Elastic gaan alle spelers de elastieken over de verschillende pijlers moeten trekken en draaien. Het zal steeds moeilijker en spannender worden, en dat terwijl je niet wilt dat de elastieken springen! Die drie strafpunten wil je namelijk echt wel vermijden.

Als je aan beurt bent draai je aan de twee wieltjes op het spelbord. Het ene wieltje bepaalt welke elastiek je deze ronde zal moeten plaatsen, het andere bepaalt rond welke pijler je dat moet doen. De paarse kleur telt daarbij als joker. Als je het witte vakje draait kan je een tegenspeler kiezen, deze speler zal een door jou gekozen elastiekje rond de eerder bepaalde pijler moeten draaien. Om dit uit te voeren mag je slechts één hand gebruiken, met je andere hand houd je het bordje tegen. Je poging begint van zodra het elastiekje is aangeraakt. Tijdens het plaatsen kan je strafpunten oplopen doordat een elastiekje losspringt van een pijler waar het eerder rond geplaatst werd of doordat je een elastiekje hebt losgelaten. Als een elastiekje breekt krijg je drie strafpunten. Deze strafpunten worden aangeduid op het bijhorende speelbord. Van zodra een speler 10 strafpunten heeft valt hij af, diegene die als laatste overblijft wint het spel.

Onze mening

Tactic Elastic trok meteen onze aandacht toen we het spel voor de eerste keer zagen. Niet dat het een hoogvlieger is waar je hoge verwachtingen voor moet hebben, maar een spel met elastieken? Het is in elk geval iets speciaal! De leeftijdsaanduiding 5+ geeft aan dat het een kinderspel is, het zal op een doorsnee avond met veelspelers dan ook nooit op tafel komen. Op familiefeestjes is het echter wel leuk, zowel de kinderen als grootouders kunnen zich wel eens amuseren met Tactic Elastic. De kinderen waarmee we het spel hebben getest waren dan ook heel enthousiast en gingen volledig op in de spanning. Hoe streng je bent met het toekennen van strafpunten kan je bepalen aan de hand van je medespelers, met (jonge) kinderen waren wij uiteraard minder streng dan bij de volwassen spelers. Op die manier blijft het voor iedereen leuk! De kleinste kinderen gaven ook aan dat het soms wel ‘een beetje pijn’ doet aan de vingers als de elastieken hard gespannen staan, maar dat weerhield hun toch niet om dit ‘spannende spelletje’ tot het einde uit te spelen. Om het spel niet nodeloos lang te rekken kozen wij ervoor om het spel te eindigen van zodra één speler 10 strafpunten had, diegene die op dat moment het minste strafpunten had won het spel. Je kan het spel dus gerust spelen op je eigen manier. Wellicht vragen jullie zich af hoe het zit met die elastieken, een elastiek die kapot is kan je uiteraard niet meer hergebruiken. Het spel bevat een doosje met heel wat elastieken, ruim voldoende voor veel spelplezier!

Conclusie: Tactic Elastic is een spel met elastieken dat vooral de kinderen een heel spannende tijd bezorgd.

Met dank aan Art of Games!

Met dank aan Art of Games!

Tactic Elastic

Auteur: Benoît Remy
Uitgeverij: Art of Games
Aantal spelers: 2 – 4
Tijdsduur: ± 25 min.
Vanaf 5 jaar