Tafeltrainer is het laatste spelletje uit de Wiskidz-reeks van Uitgeverij Averbode. Het blauwe doosje is met zijn 178 kaarten ook meteen het dikste uit de reeks. Ook voor Tafeltrainer is er een spelbord voorzien dat je zelf kan afdrukken, maar het kan ook perfect zonder.

Om Tafeltrainer te spelen wordt er grotendeels vanuit gegaan dat je de maal- en deeltafels beheerst. Er zijn twee soorten kaarten die mekaar moeten afwisselen: vissen (meervouden) en wormen (delers). Elke speler heeft 3 kaarten van elke soort beschikbaar, elke keer ze een kaart spelen draaien ze een nieuwe kaart open. Vissen kan je neerleggen als ze een meervoud zijn van de onderliggende wormkaart. Voorbeeld: een vis met het getal 32 kan je neerleggen op worm 8. In een volgende beurt kan iemand er dan weer een 32 op leggen, omdat 32 deelbaar is door 8. Spelers wachten niet op elkaar maar spelen door elkaar, op die manier proberen ze als eerste één van hun stapels (vissen/wormen) uit te spelen.

Tafeltrainer was hier nog te moeilijk, Kobe heeft de maaltafels namelijk nog niet geleerd op school en om dit (goed) te spelen moet je ze toch al wat kennen. Tafeltrainer is de ideale manier om de tafels te automatiseren, want door dit spel zal je steeds sneller linken leggen én beloond worden door snel te spelen. Wij kijken er alvast naar uit om het volgend jaar terug boven te halen!

boekTafeltrainer, Uitgeverij Averbode, 2-4 spelers, vanaf 7 jaar
Te koop op de website van Uitgeverij Averbode