Spelbeschrijving

In Tsuro speelt elke speler met een draak die probeert zo lang mogelijk op het spelbord te blijven! Er zijn 35 padtegels waarop elk 4 lijnen getekend staan. Door deze tegen elkaar te leggen op het bord ontstaan  de langere paden die de draken moeten volgen.

Als jij aan de beurt bent leg je één van de tegels die je op hand hebt daar waar je draak op het bord staat. Daarna volgt je draak het zonet aangelegde pad en eventueel het vervolg ervan als de tegel grenst aan eerder gelegde tegels. Wanneer er andere draken grenzen aan de zonet gelegde tegel moeten ook deze verplaatst worden en hun pad volgen.

Wanneer een draak op deze manier van het spelbord verdwijnt is deze speler uitgeschakeld. Diegene wiens draak als laatste overblijft is de winnaar van het spel!

Onze mening

Tsuro is voor ons hét ideale familiespel. Het is speelbaar tot 8 personen wat het ideaal maakt voor zo’n gelegenheden. Het is en blijft natuurlijk wel een geluksspel, maar het zorgt vooral voor een erg leuke sfeer rond tafel. Door de eenvoudige spelregels kan iedereen dit spel meespelen, jong en oud! Zo hebben wij dit spel al verschillende keren gespeeld met ons Bomma van 81 jaar, en ze krijgt er maar geen genoeg van! Ook andere familie-leden die anders nooit spellen spelen vinden dit spel wel leuk door de sfeer dat het creëert.

Volgens de doos is het spel speelbaar vanaf 2 spelers, maar dat zouden we eerder afraden. Met 2, 3 en zelf 4 spelers is het helemaal niet zo spannend. Het materiaal is wel erg mooi en het vermelden waard.

Wat we wel jammer vinden is dat het spelbord zo klein is, zeker als je het met 8 spelers wilt spelen. Je moet allemaal al erg dicht bij elkaar gaan zitten om allemaal een goed zicht te hebben op het bord..

Conclusie: Tsuro is misschien niets voor de veelspeler, maar ideaal als je een luchtig spel wilt en met 5 – 8 spelers bent! 8/10

Tsuro

Auteur: Tom McMurchie
Uitgeverij: Calliope Games
Aantal spelers: 2 – 8
Tijdsduur: ± 15 min.
Vanaf 8 jaar