Kobe (7j.) en Matteo (4j.) spelen Turtle Bay

Turtle Bay is één van de vele spelletjes dat we op Spiel 2022 ontdekten bij het Oostenrijkse Piatnik. De tekeningen doen vermoeden dat het over een heel eenvoudig kinderspelletje gaat, en dat is ook het geval. Matteo vond de schildpadjes wel schattig en wilde het graag uittesten. De bedoeling is alvast eenvoudig: breng jouw kolonie jonge schildpadden als eerste naar de zee! De manier waarop we dat doen is al even eenvoudig: je dobbelt en verplaatst dan één van jouw schildpadden. Toch is er één verrassende twist in het spel: wanneer je een ander schildpad voorbijsteekt dan vliegt die omver. Een schildpad die op z’n kop ligt kan niet meer verder wandelen, of toch niet totdat er alweer een schildpad voorbijraast zodat het schildpadje terug op zijn poten terechtkomt.

We speelden het eerst met z’n tweetjes, en dat was eigenlijk best saai. Van zodra jouw laatste schildpad wordt ingehaald weet je ook dat er niemand meer achterna kan komen en je dus verloren hebt. De keer daarna speelden we het met 4 spelers en dat gaf op z’n minst een heel andere beleving. Schildpadden werden voortdurend voorbijgestoken en dus ook continu omgedraaid waardoor er plots veel meer dynamiek in het spel zat. Turtle Bay is naar ons gevoel dus veel meer geschikt voor 3 en 4 spelers, met 2 spelers kan je overwegen om twee spelerskleuren per speler te kiezen en zo alsnog wat meer schwung in het spel te krijgen.

Het spelmechanisme kon ons niet helemaal bekoren, misschien dat het bij een iets jonger publiek wel in de smaak valt. Het materiaal is wel van een degelijke kwaliteit.

Turtle Bay, Piatnik, 2-4 spelers, 20 min., vanaf 6 jaar