Spelbeschrijving

Wees de eerste om zes juiste antwoorden te geven en win het spel met deze knettergekke lettertrechter! Je kan echter niet zomaar antwoorden, nadat de opdracht werd bekend gemaakt kan je één van je balletjes in de trechter gooien… Enkel diegene wiens balletje onderaan in de trechter blijft liggen krijgt drie seconden om een juist antwoord te geven.

Aan het begin van het spel wordt er een kaart met onderwerpen gekozen. Er zijn 5 dubbelzijdige opdrachtkaarten én een blanco kaart waarop je zelf onderwerpen kan schrijven. De spelleider trekt aan de hendel en zegt vervolgens luidop bij welk onderwerp en welke letter de pijlen stoppen, zorg ervoor dat alle spelers dit kunnen zien! Vervolgens hebben de spelers tijd om na te denken en hun knikker in de trechter te gooien als ze een antwoord weten, maar enkel diegene wiens knikker onderaan blijft liggen zal het antwoord luidop mogen zeggen!

Als er een correct antwoord gegeven werd dan wordt er zo aan de knop gedraaid dat de knikker van deze speler in de buis beland, bij een fout antwoord komt de knikker in het bakje voor foute antwoorden terecht. Die knikker kan je later nog eens hergebruiken. Vervolgens wordt er weer aan de hendel getrokken en gaat het spel gewoon verder tot wanneer één speler er in geslaagd is om zes knikkers in de buis te krijgen! Als dat niet lukt gaat het spel verder tot er 14 knikkers in de buis zitten (aangeduid met een streep), diegene die de meeste knikkers in de buis heeft wint het spel!

Onze mening

Woordwijzer is om te beginnen een spel met een enorme aantrekkingskracht. De knettergekke lettertrechter ziet er leuk uit en zorgt ervoor dat zowel kinderen als volwassenen zin hebben om dit partyspel te spelen. Helaas kon het spel ons toch niet voor de volle 100% overtuigen. Eerst en vooral heb je het praktische: alle spelers willen (moeten) de pijlen kunnen zien, je kan dus best allemaal naast elkaar gaan zitten voor een potje Woordwijzer. Aan een tafel (zoals Woordwijzer wordt voorgesteld in de filmpjes) is het dus minder leuk aangezien niet iedereen het thema kan zien. Alles wordt dan wel luidop gezegd, maar diegene die het zelf zien zijn vervolgens ook meestal iets sneller. De grote vraag is wanneer je je knikker in de trechter mag gooien… Volgens de spelregels mag dat pas als je een antwoord weet, maar in de praktijk gebeurt dat vaak sneller… wie zal zeggen of je het op dat moment al wist of niet? Er wordt vaak gewoon een knikker gedropt van zodra de pijlen gestopt zijn met draaien, als die speler vervolgens een fout antwoord geeft heeft hij er meteen voor gezorgd dat de andere spelers die ronde niet konden scoren. Het idee achter dit (party)spel is wel leuk. Er zijn verschillende onderwerpkaarten en de onderwerpen verschillen telkens veel van elkaar, het blijft dus voor iedereen een leuke uitdaging. De trechter ziet er niet alleen leuk uit maar doet bovendien ook goed zijn werk.

Conclusie: Woordwijzer ziet er leuk en speciaal uit, maar kon ons niet volledig overtuigen.

Woordwijzer

Met dank aan Goliath!

Met dank aan Goliath!

Woordwijzer

Uitgever: Goliath
Aantal spelers: 2 – 4
Tijdsduur: ± 30 min.
Vanaf 5 jaar