Het is weer zover, de grote vakantie is officieel van start gegaan! Het binnenspelen maakt plaats voor zwembaden of waterspelen en de spelletjes verdwijnen naar de achtergrond. Of juist niet, want het is ook dé periode waarin gezinnen eindelijk eens kunnen uitblazen en tijd kunnen maken voor elkaar. Steek toch maar enkele spelletjes in de koffer, voor dat tikkeltje extra quality-time! Wij sommen graag enkele kanshebbers op voor jouw kleuter.

UNO (Junior) (Mattel) is al enkele generaties hét spel dat elk jaar mee op reis mag. Toegegeven, ook wij kunnen genieten van dit eenvoudig maar aanstekelijke kaartspelletje. Het neemt niet veel plaats in de auto en kan bovendien overal gespeeld worden! Lees hier hoe Kobe UNO junior ontdekte.

unoMaar er is meer, denk maar aan Rhino Hero! (Haba). Het ‘superhelden’ spelletje waarin je een toren van kaarten bouwt. Kobe is thuis vooral fan van de grote versie ‘Rhino Hero Super Battle’, maar de originele versie levert je ongetwijfeld onvergetelijke vakantie-momenten op! Bovendien kan je de kaarten uit het kleine doosje achteraf nog combineren met het grotere spel. Pret verzekerd, voor jong en oud!

rhino

Dobbelpret vinden we vervolgens bij kleine vogel, grote honger (Haba), een eenvoudig spelletje dat lang dé favoriet was voor Kobe. Ook nu, een jaar later, speelt hij het nog heel graag. De kleurrijke vogels versterken niet alleen je vakantie-gevoel, maar het spel is gewoon heel eenvoudig, kort en aanstekelijk. Lees hier meer over kleine vogel, grote honger.

grote vogel kleine honger

Tenslotte nog een reactiespel, want Jungle Speed heeft er een klein broertje bij: Jungle Speed Kids (Asmodee). Met het handige zakje kan je de doos gewoon thuislaten en past dit ongetwijfeld in élke koffer. In deze interessante variant op memory probeer je als snelste de totem te grijpen en zo de meeste punten te verzamelen.

junglespeedkids

Voor wie een lange rit voor de boeg heeft hebben we bovendien nog hét ideale auto-spelletje gevonden voor de pientere kleuters onder ons: Chicken Shuffle Junior (Smartgames). In dit leuke schuif-puzzelspel probeer je de 3D-kippen hun eieren te laten uitbroeden. Zelfs met de eenvoudigste opdrachten is je kleuter een tijdje zoet, en voor je het weet ben je heel wat kilometers verder!

chicken

Ben je als mama of papa nog op zoek naar een spelletje voor als de kindjes naar dromenland zijn? Misschien is een escape spel dan een goed idee! Lees hier meer over de verschillende escape spellen.