Een jaar geleden zag Zomerspel het levenslicht, amper een jaar later lijkt het alsof ze nooit anders gedaan hebben. De mooie website, de vele evenementen en de actieve Facebook-pagina zijn alvast veelbelovend! Zomerspel wordt dit jaar niet zomaar een spellenbeurs, het wordt een totaalspektakel, een festival voor jong en oud. Het thema hoef je niet ver te zoeken, alles wordt ondergedompeld in een sausje piraterij.

Liefhebbers van bordspellen zullen hun gading vinden in een heuse spellenbibliotheek, maar let op: het is verslavend! Hoe meer mensen we met het spellenvirus kunnen besmetten, hoe leuker. Breng dus al je vrienden en familieleden mee naar de Eskimofabriek in Gent en voor je het weet hebben ze de smaak helemaal te pakken. Van smaak gesproken: er valt nog veel meer te beleven dan alleen die ongelooflijk goede spellen. Je voelt je pas écht op vakantie met barbecue en cocktails, en ook daar heeft de organisatie aan gedacht.

Als je je vrienden uiteindelijk toch niet aan het spelen krijgt is er geen enkel probleem, Zomerspel is meer dan spelen alleen. Voor de kinderen is er nog een springkasteel, een goochelaar en een piratencinema voorzien terwijl de rest van de familie zich ongetwijfeld kan vermaken met de fotobox, de piraten challenge of een optreden van The Lunatics of Compagnie Amai. Als spellenliefhebber kan je bovendien nog gaan rondsnuffelen in het winkeltje van De Spelgezel en Epic Gent, of kan jij je slag slaan op de tweedehandsmarkt? Ohja, hadden wij geen quizliefhebbers onder onze lezers? Wees dan zeker van de partij op zaterdagavond en doe mee aan de spellenquiz.

Wij zullen er zijn, jullie toch ook? Aarzel niet om ons aan te spreken, zoals steeds kijken we er ook deze keer naar uit om onze lezers te ontmoeten!

publicpreview