Zuiderspel is inmiddels traditie geworden, want zelfs na al die jaren blijft dat een beurs waar we onze agenda’s graag voor vrijmaken! Bovendien komen we elk jaar opnieuw tot dezelfde conclusie: Zuiderspel is dé meest gezellige spelletjesbeurs! Het is er telkens gezellig druk (met alweer een nieuw bezoekersrecord van 2886 bezoekers) zonder dat het een massagebeuren wordt waarbij je amper een vrije tafel vindt. Wij konden althans graag spelen wat we wilden spelen, zonder dat we daarvoor lang moesten wachten.

Ook dit jaar organiseerde Roll The Dice een leuke kinderspeurtocht; de kinderen gaan enthousiast op zoek naar domino-stenen en krijgen achteraf een lekker zakje snoep in ruil voor een correct ingevuld antwoordenstrookje. Vooral Matteo vloog overal tussen om zo snel mogelijk de dominosteen te vinden, geweldig toch! Nox’ Spellenzolder organiseerde dit jaar weer een quiz, en Kobe en Matteo vonden het dan ook een leuk idee om eens deel te nemen. Hoedje af voor Bastiaan, hoe hij er telkens weer in slaagt om zo’n grote groep fans op een aangename manier te animeren!

Nieuw op Zuiderspel waren De Spelletjesvrienden; een ongelofelijk tof duo waar de spellenliefde vanaf spat! Ze zijn reviewers, hebben hun eigen spellenwinkel en kunnen zich vanaf nu ook uitgever noemen! Wij waren dus wel heel benieuwd naar die nieuwe spelletjes en konden alvast Forever Home en de Dieren van Baker Street uittesten. Dat laatste werd Matteo’s favoriete spel van de dag, een spel waar je samen een verhaal leest en gaandeweg de juiste acties of beslissingen moet nemen. Voor Matteo zijn dit dan ook twee hobby’s (lezen + spelletjes spelen) die mekaar kruisen. Voor Kobe kan je ‘eten’ gerust ook een hobby noemen, en hij zal vooral Diced Veggies onthouden als favoriet van de beurs, het nieuwe spelletje van Happy Meeple Games waar je met dobbelsteen de lekkerste recepten op tafel tovert!

Verder liet ook Tucana Builders (Jumping Turtle Games) een mooie indruk op ons na, dat spelletje hadden we al sinds Spiel op onze radar staan en was het wachten absoluut waard! Het was eigenlijk zo’n dag waarop we alleen leuke spelletjes hebben gespeeld, want ook Ticket to Ride Parijs en Bosbuit zijn ons heel goed bevallen. We sloten de dag af met de Magische Berg van 999 Games en reden daarna terug richting België.

Dankjewel Zuiderspel, voor de prachtige dag alweer.

Wij kijken alvast uit naar Zuiderspel 2025!