Gouden Molen voor het beste tweepersoonsspel

Hier zijn we alweer! Sinterklaas is inmiddels weer vertrokken richting Spanje, maar de pakjestijd is nog niet voorbij. Wij gaan ondertussen gewoon verder met onze laatste aftelreeks van 2014! In deze reeks gaan we ons regelmatig verdiepen in een bepaald genre spellen en rijken we – puur symbolisch – een gouden molen uit aan het spel dat op ons de grootste indruk heeft nagelaten. We leggen onze focus daarbij op spellen dat we in 2014 hebben ontdekt en/of waarover we dit jaar geschreven hebben. Om te beginnen leggen we onze focus op spellen voor twee spelers. Spellen voor twee spelers hebben bij ons toch nog steeds een speciaal plaatsje aangezien we (nog steeds) zo vaak met ons twee spelen. De afgelopen maanden zijn er zo’n 18 tweepersoonsspellen op onze blog verschenen, een mooi begin. Toch is er maar één spel dat er voor ons met kop en schouders bovenuit steekt: Patchwork.

patchworkmolen

Diegenen die onze recensie over Patchwork al gelezen hebben herinneren zich misschien wel dat we héél enthousiast waren, dat is nog steeds het geval. We lazen de spelregels van Patchwork voor we richting Essen vertrokken, maar die konden ons niet warm maken. Was dat alles? Gewoon blokjes kiezen en een lappendeken samenstellen? Uiteindelijk kwam Patchwork toch mee naar huis en kwam het al snel op tafel. Na een eerste speelsessie waren we onder de indruk, hoe vaker we het speelden, hoe beter het spelletje werd. Het bevat zoveel meer dan wat je op het eerste zicht zou vermoeden. Patchwork behoort voor ons niet alleen bij de beste spellen die we meebrachten uit Essen maar staat met stip bovenaan op de lijst met onze favoriete tweepersoonsspellen aller tijden.


Coconuts DuoDe recensie van Coconuts DUO is nog niet lang geleden op onze blog verschenen, maar ook deze hoort zeker in dit lijstje, en zal ook in onze reeks Tafelporselein nog terugkeren. We zitten hiermee meteen in een heel andere categorie. Noem het een partyspel, een kinderspel of wat dan ook… maar één ding is zeker: het is verslavend en ontzettend leuk. Coconuts DUO is al een tijdje geleden grondig getest geweest maar vindt regelmatig de weg terug naar onze speltafel. Tussen andere spelletjes door, of gewoon op een moment dat we ons willen amuseren en geen zin hebben in een zware doordenker. Deze versie van Coconuts werd in Essen geïntroduceerd nadat de originele versie (voor vier spelers) vorig jaar zo populair bleek, maar overtuigde ons om ook de originele versie te bestellen. Wat kijken we er al naar uit om dit spel te spelen met vrienden en familie!

mrjackDaarnaast willen we ook Mr. Jack nog eens vermelden, want geloof het of niet: wij ontdekten deze topper pas in 2014! Vorig jaar in Essen maakten we kennis met Le Fantôme de l’Opéra, een spel uit de Mr. Jack-reeks dat bij ons wel in de smaak viel. Enkele maanden later vond ook Mr. Jack de weg naar onze tafel en liet ook hij een goede indruk na! Mr. Jack hoort voor ons ondertussen bij de betere tweepersoonsspellen in onze collectie, het blijft voor ons een uniek spel (op de varianten in deze reeks na). Mr. Jack mag voor ons regelmatig terug op tafel komen, maar in tegenstelling tot de twee spellen hierboven zal dat niet zo vaak gebeuren. Het is leuk om een keertje te spelen en om een hele tijd later weer uit de kast te halen, maar het biedt niet genoeg variatie om enkele keren na elkaar te spelen.

 Kom binnen twee dagen zeker terug voor een vervolg op deze reeks, we vertellen je graag meer over onze Kickstarter-ervaringen!
Lees ook het voorgaande bericht in deze reeks: 14:01 Spellenmolen SPoELt terug!