terugspoelenWat een koud winterweer en donkere dagen. Er zijn geruchten dat Sinterklaas over onze daken loopt en hier en daar zie je alweer kerstverlichting en kerstbomen opduiken, … het kan niet anders, het einde van het jaar is alweer in zicht! Iedereen maakt plannen voor die gezellige dagen en er worden weer veel cadeautjes gekocht, je vergeet toch geen gezelschapsspel mee te nemen, hé?

Wij sluiten 2014 af door met onze spellenbril terug te blikken op de afgelopen 12 maanden. De reeks zal bestaan uit 14 verschillende artikels, elk met een ander onderwerp. Maar laat ons even beginnen bij het begin, 2014 was hét jaar dat E&E’s Spellenmolen het levenslicht zag. Het idee om een blog op te richten was er al veel langer, maar hoe begin je eraan en wat wil je schrijven en delen met de lezers? Ochja, lezers, hoe kom je daar aan? Wie zal de weg naar de website vinden buiten wat vrienden en familieleden? Maakt allemaal niet uit dachten we op een dag, we schrijven graag en we willen onze ervaringen delen met diegene die er interesse voor tonen, al is het maar vijf man.

Op 16 maart was het dan eindelijk zover, onze Spellenmolen had een naam gekregen en stond online. We schreven in onze welkomstpost dat we vooral recensies zouden schrijven, maar ook foto’s, interessante verhalen en weetjes zouden publiceren. Nu blijkt dat onze blog toch grotendeels overspoelt wordt door recensies over de allernieuwste spellen, meer dan we ooit van plan zijn geweest. We hadden nooit gedacht zó veel recensies te schrijven, maar er zijn dan ook zo ontzettend veel (nieuwe) spellen dat we graag willen bespreken! De laatste tijd weken we af van ons principe “om de twee dagen” en verscheen er elke dag een nieuw artikel. Maar wees gerust, binnenkort krijg je wat meer rust, 365 artikels per jaar is iets té veel van het goede. Gelukkig hebben we in die eerste welkomstpost niet helemaal gelogen en hebben die verhalen, foto’s en weetjes toch ook hun weg gevonden naar onze blog. Het verhaal dat het meeste indruk naliet was dan wel ons persoonlijke verhaal over de zelfgemaakte Cupiboon, maar ook de reeks Tafelporselein valt bij vele lezers duidelijk in de smaak. Foto’s vind je dan wel in mindere mate op onze blog, maar de twee verschenen foto-verslagen hebben we met veel plezier gedeeld. Er zijn ook artikels verschenen waar we voor het bestaan van onze blog nooit aan gedacht zouden hebben. Zo hadden we nooit verwacht dat we ooit previews zouden schrijven over spellen die nog niet gepubliceerd zijn en nog op Kickstarter campagne voeren of dat we interviews zouden doen met de auteurs achter die spellen. En er zijn nog zoveel plannen voor de komende maanden!

Onze Spellenmolen draait dus op volle toeren, maar daar zit toch maar één echte reden achter: ons enthousiasme! Wat is het leuk om zoveel te schrijven en zoveel te spelen. Het gevolg is niet alleen dat we (nog) vaker spelen, maar dat we alle spellen ook vaker herspelen! Het blijft ons verbazen hoe het ene spel ons meteen overtuigt maar enkele sessies later verveelt, terwijl een ander spel eerst met tegenzin gespeeld wordt en uiteindelijk met veel plezier terug op tafel komt.

Genoeg geschreven, het is tijd voor nog een spelletje. Kom binnen twee dagen zeker even terug voor een vervolg op deze aftelreeks, daarin zullen we het hebben over onze favoriete spellen voor twee spelers!