Het basisspel van Kurken bespraken we eerder al op onze website. Een spel waar spelenderwijs wordt ingezet op de automatisatie van berekeningen. De sterkste leerlingen komen hier zowaar vaak als winnaar uit, om ook hen wat uit te dagen werd de uitbreiding/variant Paardensprong ontworpen.

Paardensprong is gebaseerd op de beweging van het paard uit een schaakspel. 2 stappen in de ene richting + 1 stap in de volgende richting. Uit een rooster van 8 dobbelstenen moeten de leerlingen dus eerst gaan uitdokteren met wélke dobbelstenen ze moeten rekenen. Na 4 ‘paardensprongen’ hebben ze 4 getallen ontdekt, hiermee moeten ze net zoals in het basisspel Kurken een bewerking maken om zo op het laatste getal uit te komen. Met een 6, 3, 2 en 4 kunnen ze vb. komen op 6 : 3 x 2 = 4. De kaartjes zijn er bovendien op voorzien dat je op verschillende plaatsen kan starten en zo de moeilijkheid nog wat optrekt. Paardensprong bevat maar liefst 108 kaarten in oplopende moeilijkheidsgraad.

Ook deze uitbreiding is voorzien van een degelijke handleiding (incl. verbetersleutel). Naast de gewone spelregels worden er nog een hele reeks variatiemogelijkheden besproken om van rekenen een echt feest te maken in de klas!

Paardensprong – Kurken, Cardano Games