Matteo (4j.) speelt Pengo Jump

Na Ice Floes en Foes komt nu ook Blue Orange Games met een spelletje waar we Lunapark-gewijs tegels in het spel gaan schuiven, en dat in een gelijkaardig thema! In Pengo Jump proberen we een familie pinguïns te redden voor het nacht wordt en de ijsschotsen wegdrijven. Het is een coöperatief spel, we winnen of verliezen dus samen, alles of niets!

Aan het begin van het spel staan de pinguïns helemaal vanachter, om hen te redden moeten we dus logisch nadenken en vooral voorzichtig zijn! Tijdens je beurt trek je een ijsschots uit het zakje dat je vervolgens via de opening op het speelbord schuift. Je kan daarbij proberen om naar gelang de huidige situatie een grotere of net een kleinere schots te kiezen, maar het valt ons op dat niet alle jonge kinderen daar meteen bij stilstaan. Op die manier heeft een eenvoudig spelletje als Pengo Jump toch een kleine groeimarge. Tenslotte mag je één van de pinguïns één stapje verzetten naar een aangrenzende ijsschots en soms – als ze op een gladde tegel eindigen – schuiven ze zelfs extra door!

Kobe en Matteo houden meer van spelletjes die wat uitdagend zijn, maar in veel gezinsituaties zal Pengo Jump zonder twijfel een groot succes zijn. Het spelletje is mooi, spannend en vooral vernieuwend voor jonge kinderen! Zelf namen we het mee naar een familiefeestje met andere jonge kinderen en zij waren meteen verkocht aan Pengo Jump. Op één namiddag werd het gemakkelijk meer dan 20 keer gespeeld. Opnieuw, opnieuw en nog eens opnieuw!

Pengo Jump, Blue Orange Games, 15 min., 2-4 spelers, vanaf 6 jaar