Morgen is het zover en gaan de deuren van SPIEL 2014 open voor het grote publiek! Iedereen is zijn lijstjes momenteel aan het vervolledigen, sommige spellen komen er last minute nog bij, anderen verdwijnen weer omdat het toch niet was wat je ervan verwacht had enz.

Ook wij zijn uiteraard al bezig geweest met onze lijstjes, en aangezien er best wel wat vraag naar is hebben we besloten om onze lijst met jullie te delen. We hebben geprobeerd om enkel diegene in de lijst te zetten waar we het meeste naar uitkijken, al zijn er ook heel wat andere spellen die we aandacht gaan geven in Essen. Van sommige spellen in deze lijst hebben we de spelregels al gelezen, anderen spreken ons gewoon aan door de auteur/uitgever of het artwork. Onze lijst zou onvolledig zijn als we de spellen die we al gespeeld hebben hier gewoon overslaan. Op de pagina StrESSEN voor Essen vind je een lijst met alle Essen-titels die we al op onze blog besproken hebben, daarvan zijn er een vijftal die we nog eens extra willen benoemen.

Essen Waggle Dance Abyss Five Tribes La Isla

De preview van Essen: The Game is al een hele tijd geleden op onze blog verschenen, het prototype kwam in tussentijd niet meer op tafel maar we zijn beide wel heel benieuwd naar het eindresultaat! Essen: The Game is dus zeker één van de spellen waar we erg naar uitkijken!

Ook van Waggle Dance verscheen een tijdje geleden een preview. Het artwork is in tussentijd nog verbeterd en de eerste afbeeldingen zien er alvast erg goed uit. Ook hiervan zijn we erg benieuwd naar het eindresultaat van dit leuk en vrolijke familiespel!

Van alle nieuwigheden die we al getest hebben is Abyss wellicht hét spel dat de beste indruk heeft achtergelaten bij ons. De verwachtingen waren laag maar we zijn en blijven zeer enthousiast. Ook na de recensie kwam het spel nog op tafel en wij hopen dat dat nog vaak gebeurd!

Daarnaast lieten ook Five Tribes, La Isla en 7 Steps een goede indruk na. La Isla is een kort familiespel dat gewoon erg vlot en leuk speelt terwijl Five Tribes een apart mechanisme heeft dat het spel voor ons speciaal maakt. 7 Steps is tenslotte een erg verslavend en abstract spel dat hier wellicht nog vaak op tafel zal verschijnen.

Murano Alchemists El Gaucho

Van de hele lijst met titels die we nog niet gespeeld hebben staan Murano, Alchemists en El Gaucho momenteel bovenaan. De spelregels van Murano hebben we reeds gelezen en klinken erg leuk, bovendien is het spel van de makers van het Dorp (Markus & Inka Brand) dat bij ons ook in de smaak viel. Alchemists klinkt dan weer heel vernieuwend, een deductie waarbij de Game Master vervangen wordt door een app. Het materiaal en artwork ziet er bovendien erg goed uit! Tenslotte staat ook El Gaucho hoog op ons lijstje en dat vooral door het artwork van Dennis Lohausen. Zijn werk valt bij ons altijd in de smaak en bovendien herinnert het ons enkele andere goede spellen (Helios, Terra Mystica, …) waar hij de illustraties verzorgde.

Robin heeft ons enthousiasme gewekt tijdens de persvoorstelling van vorige week, en dat vooral door het mooie artwork en het kwalitatieve materiaal. Colt Express springt in het oog door de 3D-trein terwijl Grog Island, VersaillesLords of Xidit en Royals ons ook aanspreken na het lezen van de spelbeschrijvingen. Daarnaast zijn we erg benieuwd naar AquaSphere en Fresh Fish, deze spellen zien er niet alleen goed uit maar zijn ook afkomstig van auteurs waar we in het verleden al enthousiast over waren.

pic2212853_md Lords of Xidit Royals pic2220379_md

Tenslotte willen we ook nog wat extra aandacht besteden aan de twee nieuwe varianten op Pandemie (Pandemic: Contagion en Pandemic: The Cure), Deus, Kanban, ZhanGuo en The Staufer Dynasty.

Ben je benieuwd naar onze avonturen in Essen? Hou dan zeker onze Facebook pagina in het oog, voor zover dat mogelijk is gaan we proberen zoveel mogelijk met onze lezers te delen zodat ook de thuisblijvers mee kunnen genieten! In de loop van volgende week laten we zeker weten wat de buit is en van welke spellen je de komende tijd recensies kan verwachten. Have fun!